ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Airbnb! Το προφίλ του Κύπριου οικοδεσπότη

Διαβάστε τα στοιχεία

Ενδιαφέροντα στοιχεία παραθέτει στο ρεπορτάζ της η συνάδελφος Μαρία Ηρακλέους για το Airbnb στην Κύπρο αλλά και το προφίλ του κύπριου οικοδεσπότη.

Όπως αναφέρει το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή», τα στοιχεία που έχουν αναφερθεί στην Βουλή σε σχέση με τα καταλύματα τύπου Airbnb αναφέρουν ότι από το σύνολο των τουριστών που επισκέπτονται την Κύπρο, ποσοστό 12,5% επιλέγουν τα καταλύματα τύπου Airbnb. Χωρίς αυτό να σημαίνει κατ ανάγκη ότι οι αριθμοί αναφέρονται σε καταλύματα τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην πλατφόρμα της Airbnb.

Το προφίλ

Σύμφωνα με την ανάλυση που παρέχεται στην σελίδα της πλατφόρμας, ο προμηθευτής ή ο οικοδεσπότης στην Κύπρο χρησιμοποιεί το 43% του εισοδήματος από τη φιλοξενία μέσω της Airbnb για την κάλυψη βασικών εξόδων ενός νοικοκυριού, ενώ το 6% των οικοδεσποτών δήλωσε ότι χρησιμοποίησαν το εισόδημά τους στην Airbnb προκειμένου να ανοίξουν μια νέα επιχείρηση. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ο μέσος όρος ενός οικοδεσπότη στην Κύπρο είναι τα 2.900 δολάρια.

Σημαντικό είναι πάντως το στοιχείο ότι το 88% των οικοδεσποτών ενσωματώνει πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον κατά τη φιλοξενία. Και αυτό έρχεται σε συνάρτηση με το 66% των επισκεπτών καταλυμάτων Airbnb, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο, ότι η θετική επίδραση στο περιβάλλον από την ενοικίαση ενός σπιτιού μέσω της Airbnb ήταν αρκετά σημαντικός παράγοντας ώστε να την επιλέξουν.

Από την άλλη το 79% των επισκεπτών επέλεξαν την Airbnb επειδή ήθελαν να ζήσουν σαν ντόπιοι, ενώ το 89% των επισκεπτών για την τοποθεσία. Ενδιαφέρον στοιχείο το οποίο μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο για τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις είναι το γεγονός ότι το 42% των χρημάτων που ξοδεύουν οι επισκέπτες διοχετεύονται στις γειτονιές που διαμένουν, ενώ το 53% των επισκεπτών ξόδεψαν τα χρήματα που έβγαλαν από την Airbnb σε επιχειρήσεις στις πόλεις και τις γειτονιές που επισκέφτηκαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X