ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μάχη εξάδας: Οι βαθμολογίες και τα σενάρια

Δείτε τα βαθμολογικά δεδομένα που θα υπάρχουν στα δυο βασικά σενάρια

Σάββας Λαζανιάς

Απομένουν δυο αγωνιστικές μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και τα πάντα παραμένουν ανοιχτά όσο αφορά τη μάχη της εξάδας. Νέα Σαλαμίνα, Ανόρθωση και Ομόνοια θα παλέψουν μέχρι τέλους για είσοδο στην εξάδα.

Η ένσταση του Απόλλωνα ίσως αλλάξει τα δεδομένα για τους τρεις μονομάχους

Τα βαθμολογικά δεδομένα ωστόσο ενδέχεται να διαφοροποιηθούν καθώς την Τετάρτη θα εκδικαστεί η ένσταση που κατέθεσε ο Απόλλωνας.

Τα δεδομένα με την τωρινή βαθμολογία

Με τα βαθμολογικά δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, η Ανόρθωση έχει 33 βαθμούς και χρειάζεται μόλις ένα βαθμό στις επόμενες δυο αγωνιστικές για να εξασφαλίσει και μαθηματικά θέση στην πρώτη εξάδα. Μπορεί να μπει στην εξάδα και με δυο ήττες εάν η Ομόνοια δεν κάνει το 2x3. Η ομάδα της Αμμοχώστου θα φιλοξενήσει την Ομόνοια στο ΠΑΠ την επόμενη αγωνιστική και στο τελευταίο ματς θα αγωνιστεί με τον Ερμή στο «Αμμόχωστος».

Η Νέα Σαλαμίνα βρίσκεται στο +3 από την Ομόνοια με απολογισμό 30 βαθμούς. Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με ΑΕΛ και Αλκή στις δυο τελευταίες αγωνιστικές. Αν η Ομόνοια κάνει το απόλυτο, η Νέα Σαλαμίνα θα χρειαστεί να πάρει τέσσερις βαθμούς για να μείνει στην εξάδα καθώς οι «πράσινοι» υπερτερούν στην ισοβαθμία με τους «ερυθρόλευκους».

Η Ομόνοια βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση καθώς με τα υπάρχοντα δεδομένα η είσοδος στην πρώτη εξάδα δεν εξαρτάται αποκλειστικά από αυτήν. Δηλαδή μπορεί να μείνει εκτός εξάδας ακόμα κι αν κάνει το 2x3.

Τα δεδομένα σε περίπτωση που κερδίσει την ένσταση ο Απόλλωνας

Τα δεδομένα θα αλλάξουν άρδην σε περίπτωση που κερδίσει ο Απόλλων την ένσταση, η οποία θα εκδικαστεί σήμερα το απόγευμα. Αν γίνει κάτι τέτοιο, η Ανόρθωση θα υποχωρήσει στην έβδομη θέση με 24 βαθμούς. Ακόμα και με αυτό το σενάριο η Ανόρθωση θα κρατά την τύχη στα χέρια της, καθώς αν πετύχει δυο νίκες θα προσπεράσει την Ομόνοια στη βαθμολογία, αφού θα υπερτερεί και στην ισοβαθμία. (1-1 το ματς του πρώτου γύρου)

Σε αυτό το σενάριο η Νέα Σαλαμίνα θα χρειάζεται μόλις ένα βαθμό στις δυο τελευταίες αγωνιστικές για να εξασφαλίσει θέση στην εξάδα. Η Ομόνοια θα εξασφαλίσει θέση στην εξάδα με δυο ισοπαλίες κόντρα σε Ανόρθωση και ΑΕΛ ή με νίκη επί της Ανόρθωσης. Αν χάσει από την Ανόρθωση και κερδίσει την ΑΕΛ θα μείνει εκτός σε περίπτωση που πάρει έξι βαθμούς η ομάδα της Αμμοχώστου. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Σάββας Λαζανιάς

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X