ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Καραγιάννης: Πιο μεταδοτική η μετάλλαξη «Κένταυρος»

Τι λέει για το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Πάρια Ευσταθίου

Η νέα μετάλλαξη «Κένταυρος» είναι το θέμα που θα απασχολήσει τη σύσκεψη του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα με τη με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή (ΣΕΕ).

Για το πόσο επικίνδυνη είναι η συγκεκριμένη μετάλλαξη του κορωνοϊού, για τα συμπτώματα και το ενδεχόμενο νέων μέτρων, μίλησε στο 24Νews ο Δρ. Πέτρο Καραγιάννης.

Όπως μας είπε, η μετάλλαξη «Κένταυρος», δεν είναι ιδιαίτερα νοσογόνος αφού δεν βλέπουμε αύξηση των νοσηλειών, ωστόσο είναι ακόμα πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες. Όσον αφορά τα συμπτώματα, είναι μεταξύ άλλων, οι υψηλοί πυρετοί, ο πονοκέφαλος και οι μυικοί πόνοι, ενώ δεν φαίνεται να επηρεάζει την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης.

Αναφορικά με τον προβληματισμό που επικρατεί σχετικά με την επιβολή νέων μέτρων, ο Δρ. Καραγιάννης υποστήριξε: «Δεν νομίζω ότι είναι αναγκαίο να μιλάμε για μέτρα αυτή τη στιγμή. Μέχρι τον Σεμπτέμβριο θα δούμε πώς θα εξελιχθεί, μιας και σίγουρα θα υπάρχει επιδείνωση της κατάστασης λόγω του χειμώνα και των κλειστών χώρων που θα βρισκόμαστε.»

Σχετικά με τη σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, ο κος. Καραγιάννης σχολίασε πως θα γίνουν προετοιμασίες κυρίως για διευθετήσεις που αφορούν το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X