ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κακοκαιρία θα «χτυπήσει» την Κύπρο - Ισχυρές καταιγίδες (Live Εικόνα)

Η ανακοίνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

24news team

Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν αρχικά τα δυτικά και προοδευτικά τις υπόλοιπες περιοχές. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστά ανά ώρα.

Η κίτρινη προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης μέχρι τις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης.

 

Η πρόγνωση για τον καιρό

Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει το νησί από απόψε. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 70 εκατοστά.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά και τα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά και προοδευτικά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου στα υπήνεμα πιθανό να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ισχυροί, 5 μποφόρ, και τοπικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα δυτικά και τα βόρεια μέχρι κυματώδης, για να καταστεί αργότερα γενικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις κλιματολογικές μέσες τιμές.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις κλιματολογικές μέσες τιμές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X