ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανήλικος πρόταξε μαχαίρι σε τουρίστες - Τους απείλησε λόγω της καταγωγής τους

Έντονη η παρουσία και δράση της Αστυνομίας το τελευταίο 24ωρο για πρόληψη του εγκλήματος και φαινομένων παραβατικότητας

Ανακοινώσεις

Έντονη ήταν η παρουσία και δράση της Αστυνομίας για πρόληψη του εγκλήματος και φαινομένων παραβατικότητας, το βράδυ που πέρασε, ανά το παγκύπριο, με τη διενέργεια οργανωμένων περιπολιών σε συγκεκριμένες περιοχές, με ελέγχους υπόπτων προσώπων, αλλά και με άμεση ανταπόκριση σε κλήσεις από πολίτες. Αποτέλεσμα των μέτρων αστυνόμευσης ήταν η σύλληψη αριθμού προσώπων για διάφορα αδικήματα, όπως μεταξύ άλλων, η μεταφορά ομοιώματος πιστολιού, η επίθεση, η μαχαιροφορία, η μεταφορά επιθετικών οργάνων, η μεταφορά εκρηκτικών υλών, και η πρόκληση ανησυχίας σε δημόσιο μέρος.

Από νωρίς το απόγευμα χθες, κατά την αστυνόμευση ποδοσφαιρικού αγώνα για το Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας της ΚΟΠ, στο στάδιο ΓΣΠ στη Λευκωσία, μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας 16 και 17 ετών, αφού στην κατοχή τους εντόπισαν από μία φωτοβολίδα ξεχωριστά.

Οι δράσεις και τα μέτρα αστυνόμευσης στη Λευκωσία είχαν συνέχεια με τη σύλληψη άντρα ηλικίας 19 ετών, μετά από πληροφορία που λήφθηκε λίγο πριν τις 11.00 το βράδυ και ανέφερε ότι, ύποπτος άντρας έχει προτάξει πιστόλι εναντίον γυναίκας, σε περιοχή της Παλουριώτισσας. Ο ύποπτος 19χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας που έσπευσαν στην περιοχή. Όπως διαπιστώθηκε το πιστόλι ήταν ομοίωμα και η εν λόγω γυναίκα ήταν γνωστή του, η οποία και φέρεται να του είχε δωρίσει το ομοίωμα πιστολιού.

Στην ίδια περιοχή, λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ, άντρας ηλικίας 20 ετών, συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, που κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντόπισαν στην κατοχή του μία σιδερογροθιά. Επίσης κατά τη διάρκεια ελέγχου από μέλη της Αστυνομίας, λίγο μετά τα μεσάνυκτα, στην περιοχή Λευκωσίας και Αγλαντζιάς, άντρας ηλικίας 29 ετών, συνελήφθη για τα αδικήματα της μαχαιροφορίας, της κατοχής επιθετικού οργάνου, και της κατοχής εκρηκτικών υλών και συγκεκριμένα δύο βεγγαλικών.

Στη Λευκωσία επίσης, λίγο πριν τις 2.00 τα ξημερώματα της Κυριακής, συνελήφθη άλλο ένα πρόσωπο, άντρας ηλικίας 34 ετών, για τα αυτόφωρα αδικήματα της δημόσιας εξύβρισης, της διασάλευσης της ειρήνης, της άσεμνης πράξης, της επίθεσης εναντίον αστυνομικού, και της αντίστασης κατά την νόμιμη σύλληψη.

Για παρόμοιας φύσης αδικήματα πρόκλησης ανησυχίας, διασάλευσης της ειρήνης, και μέθης, συνελήφθησαν άλλα δύο πρόσωπα, στις επαρχίες Πάφου και Αμμοχώστου. Συνελήφθη συγκεκριμένα, γυναίκα ηλικίας 53 ετών, μετά από πληροφορία που λήφθηκε γύρω στις 8.00 το βράδυ του Σαββάτου και ανέφερε ότι, γυναίκα βρίσκεται σε κατάσταση μέθης, φωνάζει και προκαλεί ανησυχία στους περίοικους και σε διερχόμενους πεζούς, σε περιοχή στον Πρωταρά, ενώ στην επαρχία Πάφου, συνελήφθη άντρας ηλικίας 59 ετών, για τα αδικήματα της μέθης, της πρόκλησης ανησυχίας, και της αντίστασης κατά την νόμιμη σύλληψη, μετά από πληροφορία που λήφθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα και ανέφερε ότι, άντρας βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και προκαλούσε ανησυχία σε θαμώνες υποστατικού στο Λατσί.

Στη Λεμεσό, κατά τη διάρκεια ελέγχου τριών προσώπων, ηλικίας 19 ετών, ανευρέθηκε στην κατοχή του ενός από τους τρεις νεαρούς, μικροποσότητα κάνναβης, βάρους 3 γραμμαρίων περίπου, με αποτέλεσμα αυτός να συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών. Οι τρεις νεαροί είχαν ανακοπεί από μέλη της Αστυνομίας γύρω στις 8.00 το βράδυ του Σαββάτου, ενώ βρίσκονταν εντός του σταθμευμένου αλλά σε λειτουργία οχήματός τους, σε περιοχή στη Μουτταγιάκα.

Στη Λάρνακα, αξίζει να αναφερθεί η σύλληψη ανηλίκου 16 ετών, από μέλη της Αστυνομίας, για το αυτόφωρο αδίκημα της μαχαιροφορίας, μετά από καταγγελία που είχε νωρίτερα χθες το απόγευμα υποβληθεί στην Αστυνομία, από άντρα και γυναίκα, επισκέπτες στη Δημοκρατία, η οποία αφορούσε στη νομοθεσία για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Οι δύο επισκέπτες είχαν συγκεκριμένα καταγγείλει στο ΤΑΕ Λάρνακας ότι, γύρω στις 3.30 το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ βρίσκονταν με φίλους τους σε περιοχή στη Λάρνακα, προσεγγίστηκαν από τέσσερις νεαρούς, ένας από τους οποίους πρόταξε μαχαίρι εναντίον τους και εξέφρασε απειλή εναντίον τους, σε σχέση με την εθνική καταγωγή τους.

Στοιχεία προέκυψαν από τις εξετάσεις που έγιναν ακολούθως της σύλληψης λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ, του 16χρονου υπόπτου, ο οποίος φέρεται να είναι και ο δράστης της επίθεσης, απειλής και μαχαιροφορίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης άλλης μιας υπόθεσης που αφορά στην νομοθεσία για καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, συνελήφθη χθες από μέλη της Αστυνομίας στην Πάφο, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, άντρας ηλικίας 61 ετών, ο οποίος και τέθηκε υπό κράτηση, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία και καταγγελία που υπέβαλε άντρας ηλικίας 38 ετών στο ΤΑΕ Πάφου, χρήστης διαδικτυακής εφαρμογής, πρόσφατα ανήρτησε φωτογραφίες του 38χρονου και σχόλια υβριστικού, απειλητικού και ρατσιστικού περιεχομένου. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο ίδιος ύποπτος φέρεται να απέστειλε στον 38χρονο παραπονούμενο και τηλεφωνικά μηνύματα, με το ίδιο υβριστικό, απειλητικό και ρατσιστικό περιεχόμενο.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί, άλλη μία σύλληψη, άντρα ηλικίας 25 ετών, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ του Σαββάτου, στην περιοχή Λήδρας στη Λευκωσία, αφού όπως διαπιστώθηκε, ο 25χρονος, υπήκοος τρίτης χώρας, παραμένει παράνομα στη Δημοκρατία.

Οι συντονισμένες επιχειρήσεις και δράσεις αστυνόμευσης, για πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος και της κάθε μορφής παραβατικότητας, συνεχίζονται καθημερινά, με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό από την Αστυνομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση