ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βαβούσκος: Καμία απάντηση για το Υπόμνημα που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή

Ο κ. Βαβούσκος εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ανακριτική Επιτροπή θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει και θετικά, γιατί ο Καταστατικός Χάρτης είναι σαφέστατος, όπως είπε

ΚΥΠΕ

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ο κ. Βαβούσκος εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ανακριτική Επιτροπή θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει και θετικά, γιατί ο Καταστατικός Χάρτης είναι σαφέστατος, όταν έχει κριθεί ήδη η υπόθεση δεν μπορεί να γίνει δεύτερη εκδίκαση, όπως είπε.

«Απαγορεύεται. Οπότε περιμένουμε να συνεδριάσουν και περιμένω και θετικό αποτέλεσμα, γιατί είμαι αισιόδοξος, διότι ξέρω ότι έχουμε νομικά δίκαιο», είπε.

Σε ερώτηση αν έχουν ενημέρωση πότε θα συνεδριάσει η Ανακριτική Επιτροπή και αν και πότε θα καλεστούν οι μάρτυρες τους οποίους κατέθεσαν σε κατάλογο στην Επιτροπή, ο κ. Βαβούσκος είπε ότι δεν γνωρίζουν πότε θα συνεδριάσει η Ανακριτική Επιτροπή, προσθέτοντας ότι ακολουθούν τη διαδικασία.

«Υποβάλαμε και πάλι τις ενστάσεις. Τους επισημάναμε ότι η Ανακριτική Επιτροπή δεν μπορεί να συνεδριάσει και να ασκήσει καθήκοντα ανακριτικής Επιτροπής, διότι στις 10 Μάρτιου όταν η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να στείλει την υπόθεση στο Συνοδικό Δικαστήριο σημαίνει ότι κατέλαβαν ότι είναι ένοχοι και τους έστειλαν για εκδίκαση. Φανταστείτε τώρα να ανακρίνουν και να δικάσουν αυτοί που ήδη έχουν αποφασίσει ότι είναι ένοχοι, ενώ ο Καταστατικός Χάρτης το λέει σαφώς: Όποιοι εκφράσουν γνώμη για την υπόθεση, γνωμοδοτήσουν και γνωμοδότησαν εδώ, δεν μπορούν να ασκήσουν καθήκοντα ούτε Ανακριτή, ούτε Εισαγγελέα, ούτε Δικαστή, ούτε Γραμματέα. Είναι άρθρα συγκεκριμένα του Καταστατικού Χάρτη», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν εκτιμά πως η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, ο κ. Βαβούσκος είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτε, διότι από την στιγμή που θα συνεδριάσει, ελπίζει, η Ανακριτική Επιτροπή «και αποφασίσει όπως θα έπρεπε νόμιμα ότι δεν υπάρχει λόγος συνέχισης είναι θέμα δύο, τριών ημερών να σταματήσουν όλα».

«Αν τυχόν παρ΄ελπίδα αποφανθεί παρανόμως ότι πρέπει να συνεχίσει, από εκεί και πέρα πρέπει να εξετάσει 20 μάρτυρες ή αν απορρίψει κάποιους να τους απορρίψει αιτιολογημένα όπως επιβάλει ο Καταστατικός Χάρτης. Οπότε εκείνη ξέρει τι θα κάνει η Ανακριτική Επιτροπή. Εγώ δεν μπορώ να προβλέψω χρονικά περιθώρια. Εγώ ξέρω ότι 5 Ιουνίου λήγει η τρίμηνη αργία που επιβλήθηκε και ότι δεν μπορεί αυτή η ποινή να ανανεωθεί, γιατί θα είναι εκ νέου εκδίκαση ήδη εκδικασθέντος υπόθεσης, δηλαδή πάλι δεδικασμένο θα έχουμε», πρόσθεσε.

«Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο», κατέληξε ο κ. Βαβούσκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X