ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βασανίζουν μητέρα - «Ζητούν έγγραφα παράνομα»

Για απόκτηση επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας

24news team

Το Γολγοθά που βίωσε μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, με σκοπό την απόκτηση επιδόματος μονογονιού, αποκάλυψε η Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μαρία Στυλιανού - Λοττίδη, στη χθεσινή (17/04) συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα είπε η Επ. Διοικήσεως, λειτουργοί του υφυπουργείου κοινωνικής Πρόνοιας ζήτησαν από την εν λόγω μητέρα να προσκομίσει πιστοποιητικά από την Ελλάδα ούτως ώστε να της παραχωρηθεί επίδομα για τα παιδιά της. Αφού η γυναίκα έκανε τα πάντα για να εξασφαλίσει τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά, εν τέλει η αίτησή της απορρίφθηκε. Το ζήτημα που προκαλεί εύλογη απορία, είναι πως από το υφυπουγείο ζητούσαν πιστοποίηση για τον πατέρα των παιδιών, τη στιγμή που η πατρότητα ήταν αναγνωρισμένη.

Χαρακτηριστικά η κ. Στυλιανού - Λοττίδη ανέφερε, «της ζητούσαν στοιχεία από την Ελλάδα, πήγαινε στην πρεσβεία τα εξασφάλιζε και πάλι δεν ενέκριναν την αίτηση. Αμφισβητούν ουσιαστικά τον πατέρα, ο οποίος έχει αναγνωρίσει τα δύο τέκνα του. Είναι πάνω στην ταυτότητά αναγραμμένο το όνομα του πατρός. Εντούτοις, για κάποιους γραφειοκρατικούς λόγους απορρίφθηκε το αίτημα. Ένας πατέρας αναγνωρίζει και τα δυο του τέκνα. Το ένα παιδί γεννήθηκε στην Κύπρο και είναι εντάξει. Για το παιδί που γεννήθηκε στην Ελλάδα θέλουν χαρτί διαζυγίου. Μα αφού δεν παντρεύτηκαν. Συζούσαν. Τους είπαν να πάρετε έγγραφα από Ελλάδα. Η Ελλάδα λέει ‘μα ζείτε έξι χρόνια στην Κύπρο. Παίρνουν τελικά το χαρτί και πάλι δεν αποδέχονται το αίτημα τους».

Η Επ. Διοικήσεως ζήτησε όπως δοθούν οι απαραίτητες κατευθυντήριες οδηγίες σε κάποιους λειτουργούς για το πώς εξετάζονται κάποια αιτήματα, αφού «ζητούν έγγραφα παράνομα» σχολίασε χαρακτηριστικά η επίτροπος.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

Μύρισε Πάσχα στη Lidl Food Academy

Μύρισε Πάσχα στη Lidl Food Academy

Η Lidl Κύπρου για ακόμα μία χρονιά υποδέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΟΙΝΩΝΙΑ