ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο ίδιο έργο θεατές!

Κάποιοι τα σπάνε και κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα

24news team

Έδρασαν και πάλι οι γνωστοί – άγνωστοι μετατρέποντας αυτή την φορά το στάδιο «Ελευθερία» σε πεδίο μάχης το απόγευμα της Κυριακής (26/3).

Οι χούλιγκαν έστησαν το δικό τους ‘’πάρτι’’ εντός και εκτός σταδίου, αγνοώντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Οι κουκουλοφόροι αλώνιζαν στην περιοχή του «Ελευθερία», δίνοντας ρεσιτάλ τραμπουκισμού σπάζοντας και καίγοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός πως μόλις δύο μήνες πριν γίναμε μάρτυρες πανομοιότυπου περιστατικού και αναφερόμαστε στα έκτροπα που σημειώθηκαν στη Λεμεσό, την Κυριακή (22/1/2023), όταν οπαδοί δύο ομάδων συγκρούστηκαν στο μνημόσυνο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή.

Όπως έγινε γνωστό, στα τότε επεισόδια, ο έντονος διαπληκτισμός εξελίχθηκε σε πετροπόλεμο και έπειτα σε μάχες σώμα με σώμα, τόσο στο σημείο όσο και σε παρακείμενους δρόμους, προκαλώντας τόσο τραυματισμούς όσο και υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα, προθήκες καταστημάτων και κάδους σκουπιδιών.

Χθες οι χούλιγκαν έδρασαν εκ νέου και τα έκαναν γυαλιά – καρφιά τόσο εντός όσο και εκτός του σταδίου «Ελευθερία». Από τα επεισόδια, καταστράφηκαν ολοσχερώς τρία προκατασκευασμένα κτίρια της εταιρείας λεωφορείων CPT λόγω φωτιάς που τέθηκε κακόβουλα μετά από ρίψη μολότοφ.

Επίσης προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε πέντε αστυνομικά οχήματα και οχήματα πολιτών που ήταν σταθμευμένα στο χώρο του σταδίου. Μέλη της Αστυνομίας δέχθηκαν επίθεση με τη χρήση φωτοβολίδων, μολότοφ, πετρών και άλλων αντικειμένων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών, οι οποίοι αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών, πήραν εξιτήριο. 

Στο ίδιο έργο θεατές! Κάποιοι τα σπάνε και κάποιοι συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα… Οι ευθύνες γίνονται μπαλάκι που πάει από τον ένα στον άλλο. Υποσχέσεις πως αυτή θα είναι η τελευταία φορά. Συσκέψεις και μέτρα για καταστολή της βίας. Πρόθεση να απομονώσουμε τους ταραξίες. Το ερώτημα είναι ως πότε θα κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί; Ίσως κάποτε να είναι αργά για λύσεις, ίσως μια μέρα να μην έχουμε την ευχέρεια του χρόνου. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση