ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έξτρα «όπλο» στα χέρια των Αρχών ενάντια στην βία

Πώς θα είναι διαμορφωμένα τα αντιοχλαγωγικά οχήματα

Δημήτρης Λουκά

Σημαντική ενίσχυση θα προσθέσει στις τάξεις της η αστυνομική δύναμη όσον αφορά την ασφάλεια των μελών της που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πέντε αντιοχλαγωγικά οχήματα, αναμένονται να φθάσουν στο νησί τέλος του Απρίλη και συγκεκριμένα στις 30/4, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσουν το έργο των Αρχών τόσο σε επεισόδια στους αθλητικούς χώρους όσο και σε άλλα σημαντικά περιστατικά οχλαγωγίας.

Τα εν λόγω αντιοχλαγωγικά οχήματα, όποτε κληθούν να ανταποκριθούν σε περιστατικό θα μπορούν να μεταφέρουν μέλη της αστυνομικής δύναμης μέχρι 10 άτομα συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού.

Μάλιστα τα συγκεκριμένα οχήματα, θα είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε να μπορούν να αποφεύγονται οι επιθέσεις εναντίον τους και τα μέλη της αστυνομικής δύναμης να νιώθουν ασφαλές. Ωστόσο, δεν θα έχουν τις ίδιες δυνατότητες με αυτές του «ΑΙΑΝΤΑ».

Τα χαρακτηριστικά των νέων οχημάτων όπως πληροφορείται το 24news, μεταξύ άλλων είναι ότι στην οροφή θα υπάρχει μία θύρα διαφυγής η οποία θα ανοίγει και θα κλείνει μόνο από το εσωτερικό του οχήματος. Επίσης θα υπάρχουν ειδικές μεταλλικές σχάρες στα παράθυρα, φανάρια και στους φάρους. Εξάλλου στα μπροστινά καθίσματα μπορούν να καθίσουν τρία πρόσωπα και στο πίσω μέρος επτά.

Στόχος με την κάθοδο των αντιοχλαγωγικών οχημάτων, είναι να περιοριστούν οι επιθέσεις των ταραξιών ενάντια σε περιπολικά της δύναμης, πράγμα που έγινε πρόσφατα στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο «Ελευθέρια».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X