ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χάος στη Χλώρακα: Τραυματίστηκε αστυνομικός

Συνελήφθη ο 47χρονος Σύρος που απειλούσε για επεισόδια στην Πάφο – 21 συλλήψεις

24news team

Με χρήση δακρυγόνων απάντησε το βράδυ της Δευτέρας (28/08) η Αστυνομία σε ομάδα ατόμων που συγκεντρώθηκε στην περιοχή της Χλώρακας κρατώντας ρόπαλα και λοστούς προκαλώντας για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ επεισόδια στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί ήρθαν σε σύγκρουση με την Αστυνομία, ενώ έριχναν πέτρες και έβαζαν φωτιές σε κάδους. Οι Αρχές έδρασαν άμεσα και κατάφεραν οι ομάδες ατόμων από Ελληνοκύπριους και αλλοδαπούς να μην έρθουν σε επαφή.

Η Αστυνομία κατάφερε να περάσει χειροπέδες σε 21 πρόσωπα, οκτώ Ελληνοκύπριους, έναν Ελλαδίτη και οι υπόλοιποι αλλοδαποί. Τα άτομα που συνελήφθησαν αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της οχλαγωγίας και της πρόκλησης κακόβουλων ζημιών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 47χρονος Σύρος που με χθεσινές τους δηλώσεις απειλούσε πως «θα φέρουν ανάποδα την Πάφο»  εάν δεν παρθούν δραστικά μέτρα, συνελήφθηκε από τις Αρχές για επιθετική συμπεριφορά σε μέλη της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω πρόσωπο συμμετείχε στη συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Προτού ολοκληρωθεί η συνάντηση, η ομάδα ατόμων κρατώντας ρόπαλα και λοστούς βρέθηκε στην περιοχή φωνάζοντας «έξω, έξω». Χαρακτηριστικό είναι και το βίντεο που δείχνει τα άτομα να περιφέρονται στην περιοχή.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή τυχόν νέων επεισοδίων. Η Αστυνομία στα ψεσινά επεισόδια προχώρησε στην αστυνόμευση της επαρχίας Πάφου (και της περιοχής Χλώρακας), με αντιοχλαγωγικές ομάδες της Μ.Μ.Α.Δ., των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πάφου, Λευκωσίας και Αμμοχώστου, της Ομάδας Ζ Λευκωσίας και του Ε.Α.Ο., καθώς και του αντιδιαδηλωτικού οχήματος «ΑΙΑΝΤΑΣ».

Μέλος της Αστυνομίας τραυματίστηκε στο χέρι από ρίψη μολότοφ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε, ότι έφερε έγκαυμα 2ου βαθμού και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, πήρε εξιτήριο.

Έδωσε ξεκάθαρες οδηγίες στην Αστυνομία ο Πρόεδρος 

Το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος κληθείς να απαντήσει για τα περιστατικά βίας στη Χλώρακα ανέφερε πως: «Έχω μιλήσει προσωπικά με τον αρχηγό της Αστυνομίας, έχω μεταφέρει τη θέση μου: διασφάλιση της δημόσιας τάξης, το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτο και οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες», ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι οι οδηγίες του είναι να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς.

«Από εκεί και πέρα, η βία είναι καταδικαστέα, αυτοί που εμπλέκονται ή που ευθύνονται, υπάρχει δικαιοσύνη και οι οδηγίες ήταν πολύ συγκεκριμένες», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση