ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επιστρέφει μετά την πανδημία η γιορτή του Κατακλυσμού στη Λεμεσό

Η γιορτή περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα

ΚΥΠΕ

Μετά από δυο χρόνια περιοριστικών μέτρων και ματαίωσης της, η γιορτή του Κατακλυσμού του Δήμου Λεμεσού επιστρέφει, το τριήμερο 11 με 13 Ιουνίου, στο Παραθαλάσσιο Πολυλειτουργικό πάρκο της Επίχωσης.

Σύμφωνα με το Δήμο Λεμεσού, η γιορτή περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στη μεγάλη αποβάθρα και στο θεατράκι «Ηρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου». Η δε εμποροπανήγυρης θα βρίσκεται κατά μήκος του χώρου στάθμευσης του μόλου αριθμός 3.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 11 Ιουνίου, στο θεατράκι, στις 20:00, το θέατρο σκιών Γιάννη Πάφιου παρουσιάζει την παράσταση «Ο Καραγκιόζης σε διαγωνισμό τσιαττιστού» , ενώ στις 20:30 η σχολή χορού Μαχαλλεκίδη θα παρουσιάσει, στην μεγάλη αποβάθρα, ελληνικό λαϊκό πρόγραμμα. Θα ακολουθήσει στις 9:00, στον ίδιο χώρο, η παράσταση «Γιαλό Γιαλό», με τον πολιτιστικό και χορευτικό όμιλο «Διόνυσος» και το μουσικό σχήμα «Αντάμα».

Την Κυριακή, 12 Ιουνίου, οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 19:00, στο θεατράκι, με τον «Μικρό Οδυσσέα» και τα εκπαιδευτικά – βιωματικά προγράμματα πολλαπλής νοημοσύνης, με την εκπαιδεύτρια Αγγελική Χαλκιοπούλου. Ακολουθεί, στις 20:00, επίσης στο θεατράκι, το εργαστήρι θεάτρου σκιών «Πάφιος» με την παράσταση «Ο Καραγκιόζης στον κατακλυσμό», ενώ στην μεγάλη αποβάθρα, στις 20:30, θα παρουσιαστούν χοροί από τη Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα, από τον Όμιλο Λαογραφικών Ερευνώ «Οι Αμαθούσιοι». Στις 21:00, επίσης στο χώρο της αποβάθρας, ο Μιχάλης Τερλικκάς και ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού παρουσιάζουν χορούς και τραγούδια της Κύπρου, υπό τον τίτλο «Καλώς Ήρταμεν!».

Εκπαιδευτικά – βιωματικά προγράμματα πολλαπλής νοημοσύνης, με την εκπαιδεύτρια Αγγελική Χαλκιοπούλου, θα πραγματοποιηθούν και την Δευτέρα, 13 Ιουνίου, στο θεατράκι, στις 19:00, ενώ στις 20:00, στον ίδιο χώρο, επιστρέφει η παράσταση του «Ο Καραγκιόζης σε διαγωνισμό τσιαττιστού» , από το θέατρο σκιών Γιάννη Πάφιου.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων της Γιορτής του Κατακλυσμού του Δήμου Λεμεσού, θα αποτελέσει η συναυλία «Στων αγγέλων τα μπουζούκια – Αναδρομή στο αυθεντικό λαϊκό τραγούδι», με τον Χρίστο Νικολόπουλο, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τη Σοφία Παπάζογλου, στην μεγάλη αποβάθρα, στις 20:30.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X