ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γεν. Εισαγγελέας: Διορίστηκε ποινικός ανακριτής για Αριστοτέλους

Ανακοινώσεις

Ασκώντας τις εξουσίες μου δυνάμει του εδαφίου (2) του Άρθρου 4 του Περί Ποινικής Δικονομίας Νόμου, Κεφ. 155 και στη βάση καταγγελίας που υποβλήθηκε στο Γραφείο μου την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 από την Διευθύντρια Κεντρικών Φυλακών κα Άννα Αριστοτέλους και την Ανώτερη Λειτουργό Φυλακών κα Αθηνά Δημητρίου, προχώρησα σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, στον διορισμό του κ. Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, Δικηγόρου, ως ποινικού ανακριτή για τη διεξαγωγή ποινικής ανάκρισης σε σχέση με τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στην καταγγελία των κ.κ. Αριστοτέλους και Δημητρίου.

Οι όροι εντολής του κ. Αιμιλιανίδη είναι όπως διεξαγάγει ποινική ανάκριση αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας, πρόσωπο που εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, σε σχέση με την καταγγελία καθώς και σε σχέση με συναφή ζητήματα που σχετίζονται με όσα περιλαμβάνονται σε αυτήν.

Η διερεύνηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την υπόθεση Αριστοτέλους

Έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στη δικαιοσύνη, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος κληθείς να αναφερθεί στην υπόθεση της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και ερωτηθείς για το θέμα, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι «το θέμα παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης, έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς, έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα πρέπει να αναμένουμε, αφού ολοκληρωθούν κάποιες έρευνες, να δούμε τι θα περιλαμβάνεται σε αυτά τα πορίσματα. Και εκεί και όπου πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα και αποφάσεις, εκεί και όπου προκύπτουν οποιεσδήποτε ευθύνες, θα αποδοθούν».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X