ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Η τελευταία μας ελπίδα» - Ιδού οι ποινικοί ανακριτές για την υπόθεση Θανάση

Τι δήλωσε η κ. Ανδριάνα Νικολάου

24news team

Τον νομικό Θανάση Αθανασίου και τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, υπεύθυνο της δίωξης ανθρωποκτονιών, Λάμπρο Παππά, διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση του θανάτου του Θανάση Νικολάου, ανακοίνωσε την Τετάρτη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριος Χαρτσιώτης, δηλώνοντας ότι, «θα διερευνηθούν τα πάντα».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Χαρτσιώτης είπε ότι κατά τη σημερινή του συνεδρία και ασκώντας τις εξουσίες δυνάμει του περί ποινικής δικονομίας Νόμου Άρθρο 4, παράγραφος 2, το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε, σχετικά με τη γνωστή υπόθεση του θανάτου του Θανάση Νικολάου, στον διορισμό δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, τον δικηγόρο/νομικό Θανάση Αθανασίου και τον Ελλαδίτη Αντιστράτηγο εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, υπεύθυνο της δίωξης ανθρωποκτονιών, Λάμπρο Παππά.

Οι όροι εντολής θα καθοριστούν λεπτομερώς, σημείωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι, όπως έχει ήδη δηλώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας νωρίτερα, «οι όροι εντολής, πολύ γενικά, δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά να ερευνηθεί κατά πόσο έπρεπε να έχουν γίνει συγκεκριμένες ενέργειες από το 2005 μέχρι σήμερα, και οι οποίες δεν έχουν γίνει».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι θα διερευνηθεί, ο κ. Χαρτσιώτης είπε «θα διερευνηθούν τα πάντα».

«Ακριβώς επειδή τα περιθώρια στενεύουν όπως αντιλαμβάνεστε μετά από 19 ολόκληρα χρόνια δεν υπάρχει η επιλογή του τι θα διερευνηθεί για να φτάσουμε στην πραγματική αλήθεια στο τι έγινε, και στους ενόχους», πρόσθεσε.

Επανέλαβε ότι θα ερευνηθούν τα πάντα, σημειώνοντας ότι, είναι να τραγικό, ευαίσθητο θέμα και πρέπει να λήξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου όλοι να είναι ευχαριστημένοι «και επιτέλους να αναπαυθεί η ψυχή και του Θανάση αλλά και της οικογένειάς του».

Μητέρα Θανάση - «Η τελευταία μας ελπίδα»

Μετά και την τελευταία εξέλιξη, η μητέρα του αδικοχαμένου εθνοφρουρού, κ. Ανδριάνα Νικολάου μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι» και ευχαριστώντας τον Πρόεδρο ανέφερε χαρακτηριστικά, «του έχω πλήρη εμπιστοσύνη, είναι η τελευταία μας ελπίδα ως προς το τι φταίει και μας ταλαιπώρησαν τόσα χρόνια».

Η κ. Νικολάου σημείωσε καταληκτικά πως «ηρέμησε η ψυχή μου γιατί αποκατέστησα το όνομα του παιδιού μου. Μου φτάνει που καθάρισα το όνομα του παιδιού μου από το στίγμα της αυτοχειρίας. Απαράδεκτο να αμαυρώνεις το όνομα του νεκρού τόσα χρόνια».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X