ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταγγελία για σκύλο που βρίσκεται κλεισμένος σε κλουβί από το 2022

Τι αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών

Για κακοποίηση ζώου απο τον Νοέμβριο του 2022 και για ανύπαρκτη ευημερία των ζώων, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών. 

Όπως αναφέρει το κίνημα, η συνεχής κακοποίηση ζώου στην επαρχία Λευκωσίας προκαλεί αποτροπιασμό και θυμό, ενώ αν και το περιστατικό ε΄χει καταγγελθεί στην Αστυνομία, δεν υπάρχει καμιά ανταπόκριση. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους πλήρης λεπτομέρειες για τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου, φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

 

H ανακοίνωση 

Αποτροπιασμό και θυμό προκαλεί η συνεχής κακοποίηση ζώου στην επαρχία Λευκωσίας. Σύμφωνα με την καταγγελία που έχουμε δεχτεί ο σκύλος ζει υπό άθλιες συνθήκες κλεισμένος μέσα σε ένα κλουβί από τον Νοέμβριο του 2022.

Το εν λόγω περιστατικό, έχει καταγγελθεί επανειλημμένα στην Αστυνομία χωρίς καμιά ανταπόκριση. Οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους πλήρης λεπτομέρειες για τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου, φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για το περιστατικό. Έχουμε προβεί σε καταγγελία και προβολή του θέματος από τον Ιούνιο του 2023 και όμως, πληροφορηθήκαμε πως η κατάσταση του ζώου παρέμεινε η ίδια, παρότι η Αστυνομία και οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες μετέβησαν στον χώρο το ίδιο διάστημα.

Επίσης ο καταγγέλλων, μας ανέφερε πως στην επαρχία Λευκωσίας από τον Ιούνιο του 2023 έκανε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές για δύο άλλα σκυλιά μόνιμα δεμένα και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες χωρίς μέχρι και σήμερα να έχουν αλλάξει οι συνθήκες διαβίωσης των σκύλων.

Η συντονίστρια της ομάδας δράσης για τα ζώα του Κινήματος κ. Ανθή Μουζούρη αναφέρει πως: «Ως ομάδα δράσης για τα ζώα του Κινήματος, κάνουμε έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του θέματος ώστε να προστατεύσουν τον σκύλο από τον βασανισμό του. Παράλληλα, ζητούμε άμεσα την κατάσχεση του σκύλου και την εφαρμογή της νομοθεσίας . Είναι πραγματικά άξιον απορίας γιατί ψηφίστηκε ο περί ευημερίας των ζώων Νομός του 1994 αφού δεν εφαρμόζεται.

Η αδυναμία των Αρμοδίων Αρχών να εφαρμόσουν τον περί ευημερίας των ζώων νόμο έχει ως αποτέλεσμα τη συνέχιση του βασανισμού των ζώων και ταυτόχρονα την αγανάκτηση των πολιτών καθώς στην προσπάθεια τους να σώσουν ένα ζώο αρκετές φορές δεν έχουν την αναμενόμενη ανταπόκριση».

Ζητούμε, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου σώματος που θα στελεχώνεται από σωστά εκπαιδευμένα άτομα με δικό τους εξοπλισμό ανά επαρχία να είναι ευαισθητοποιημένα και φιλόζωα ώστε να δείχνουν τον απαιτούμενο ζήλο για την επίτευξη της εφαρμογής της νομοθεσίας. Επίσης τη διενέργεια σφυγμομέτρησης που θα απευθύνεται στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας για την γνώμη που έχουν για την ευημερία των ζώων στην Κύπρο και αν εφαρμόζεται η νομοθεσία .

Ποτέ επιτέλους θα γίνουν τα σωστά βήματα, ούτως ώστε να μιλούμε για πραγματική ευημερία των ζώων στην Κύπρο και να υπάρχει πραγματικός σεβασμός και αγάπη για τα ζώα.

 

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X