ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διαχειρίσιμη η φωτιά στο Δάσος Πάφου (Εικόνες – Βίντεο)

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν την επιχείρηση με στόχο την κατάσβεση της πυρκαγιάς

24news team

Βελτιωμένη και σε διαχειρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (24/07) και η ώρα 18:30 στην περιοχή «Ελίτζιες» του Δάσους Πάφου.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, ισχυρές επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν την επιχείρηση με στόχο την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τον Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρος Ξενοφώντος, την Τρίτη το πρωί στις 05:47 θα επιχειρήσουν επτά πτητικά μέσα ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα και τα δύο πτητικά μέσα των αγγλικών βάσεων.

Ο Υπουργός βρίσκεται στο Γενικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Τμήματος Δασών και ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών έχει μεταβεί στην περιοχή της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Πολιτική Άμυνα, δασοπυροσβέστες, εκσκαφείς, προωθητές γαιών και τα βυτιοφόρα που υπάρχουν διαθέσιμα και βρίσκονται στην περιοχή.

*Εικόνες από Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης – «Ενημέρωση Πυρκαγιών Κύπρου»

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα συνεχίσουν ολονύκτια την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς. Λόγω του δύσβατου της περιοχής και του χρονικού σημείου που ξέσπασε η φωτιά, τα πέντε πτητικά μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις νερού. 

Νωρίτερα, ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου δήλωσε πως, «Η φωτιά είναι μέσα στην καρδιά του δάσους, είναι η χειρότερη πυρκαγιά που μπορούσαμε να είχαμε», 

Στο κρατικό δάσος το Συντονιστικό Κέντρο Τμήματος Δασών

Το Συντονιστικό Κέντρο Τμήματος Δασών μεταφέρεται στην Πάφο, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών Γιώργο Κωνσταντίνου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως το Συντονιστικό Κέντρο Τμήματος Δασών είναι όχημα που μεταφέρεται στην περιοχή με σκοπό τον συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούν στην πυρκαγιά. Θα εδρεύει κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς. Ο κ. Κωνσταντίνου επιπρόσθετα σημείωσε πως αν παραστεί ανάγκη ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών θα είναι στο σημείο ούτως ώστε να βλέπει την εξέλιξη της πυρκαγιάς με κινητή μονάδα και στο κέντρο επιχειρήσεων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X