ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ντόρος με σκίτσο που προωθεί την παιδεραστία - Η σχέση με την Κύπρο

Η θέση που παίρνει το Cyprus Comic Con

24news team

Σάλος προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για σκίτσο που προωθεί την παιδεραστία και την αιμομιξία, το οποίο φτιάχτηκε στο παρελθόν από τον Ηλία Κυριαζή. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι πως ο ντόρος που προκλήθηκε είχε ως αφορμή την Κύπρο και το Cyprus Comic Con.

Το σκίτσο της ντροπής

Στη σειρά των κόμικς Sub Art, είχε δημοσιευθεί το 2004 το εν λόγω σκίτσο από τον Ηλία Κυριαζή για το οποίο ξέσπασε… πόλεμος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το σκίτσο προκαλεί ντροπή καθώς όπως θα δείτε και πιο κάτω μέσω αυτού προωθείται η παιδεραστία. Όπως ήταν αναμενόμενο η επαναφορά του στο προσκήνιο δημιούργησε μεγάλη οργή και αρκετός κόσμος απαιτεί να επέμβουν οι Αρχές της Ελλάδας.

Πώς ξεκίνησε η κόντρα λόγω Cyprus Comic Con

Αφορμή για να ξεσπάσει όλη αυτή η κόντρα και να επιστρέψει στην επιφάνεια το σκίτσο του Κυριαζή ήταν η συμμετοχή του Gameworld.gr και του Μάνου Γρυπάρη ως χορηγοί επικοινωνίας στο φετινό Cyprus Comic Con (ετήσιο συνέδριο-φεστιβάλ με κόμικς, καλλιτέχνες, gaming κ.α). Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Κυριαζής με δημοσίευμά του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης εξέφρασε τη θλίψη και την απογοήτευσή του για τη συμμετοχή του Μάνου Γρυπάρη στο CCC λόγω του ότι διαφωνεί με την ιδεολογία και τις απόψεις του.

Πιο αναλυτικά ο Κυριαζής έγραφε σε ανάρτησή του: «Με μεγάλη θλίψη και απογοήτευση διαπίστωσα ότι το Cyprus Comic Con, μια διοργάνωση όπου έχω περάσει πολύ καλά στο παρελθόν, δεν δείχνει να έχει πρόβλημα να δεχτεί ως χορηγό επικοινωνίας alt-right τύπο που βγάζει το ψωμί του πουλώντας ρατσισμό και ομοφοβία».

Μολονότι ο Κυριαζής έχει το παρελθόν με το σκίτσο που προάγει την παιδοφιλία, οι διοργανωτές του CCC συμφώνησαν μαζί του και ακύρωσαν τη συμμετοχή του Gameworld.gr και του Μάνου Γρυπάρη από το φεστιβάλ.

 

Η ανακοίνωση του Cyprus Comic Con – Εκτός φεστιβάλ και ο Κυριαζής

Το Cyprus Comic Con σε ανακοίνωσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Η χρήση του CCC ως πεδίου μάχης για οποιοδήποτε πολιτικό ζήτημα, κοινωνικό ή άλλο, μας φέρνει εντελώς αντίθετους ως προς το ήθος και τα πιστεύω μας». Εντούτοις όμως, η συνέχεια του «πολέμου» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το περιεχόμενο του Κυριαζή με τα παιδεραστικά σκίτσα οδήγησε τους διοργανωτές να τον αποβάλουν και αυτόν μόνιμα από τον θεσμό.

Συγκεκριμένα οι διοργανωτές, σε συνέχεια της πρώτης τους ανακοίνωσης αναφέρουν πως: «Σχετικά με τον Ηλία Κυριαζή, δεν είχαν γνώση για τις ανησυχητικές εικόνες που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ώρες (σκίτσο) και διαβεβαιώνουν ότι ουδέποτε παρουσιάστηκε τέτοιο αισχρό περιεχόμενο στις εκθέσεις τους». Όσο για τον Γρυπάρη και τα σχόλια του Κυριαζή για τη συμμετοχή του, οι διοργανωτές αναφέρουν πως οι χορηγοί επικοινωνίας εγγράφονται από μόνοι τους στη φόρμα συμμετοχής με στόχο της κάλυψη του γεγονότος. Επίσης σημειώνουν πως αν γνώριζαν εξ αρχής το πολιτικό περιεχόμενο της ιστοσελίδας gameworld.gr δεν θα δέχονταν τη συμμετοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X