ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Όχι» Εφετείου για αναστολή ποινής στον 82χρονο

Τι δήλωσε η δικηγόρος του

24news team

Αρνητική ήταν η απάντηση του Εφετείου για την αναστολή της ποινής φυλάκισης του 82χρονου παππού, οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2,5 ετών επειδή πυροβόλησε και τραυμάτισε κλέφτη που μπήκε στην οικία του.

Μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ και στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» η δικηγόρος του 82χρονου, Μαρία Νεοφύτου, είπε ότι «οι δύο από τους τρεις δικαστές έχουν αποφασίσει δεν θα έπρεπε να ανασταλεί η ποινή φυλάκισης γιατί θα δοθούν λανθασμένα μηνύματα, ένεκα ότι το αδίκημα που διέπραξε ο κος. Χρύσανθος ήταν πολύ σοβαρό».

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα την κα. Νεοφύτου, ο Πρόεδρος του Εφετείου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους διαφώνησε με την απόφαση της πλειοψηφίας.

«Η θέση του προέδρου του Εφετείου ήταν ότι ενόψει των ιδιαίτερων περιστατικών, το πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα της συγκεκριμένης στιγμής αλλά και τις προσωπικές συνθήκες του παππού η ποινή φυλάκισης θα έπρεπε να ανασταλεί».

«Αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών για τον παππού», κατέληξε η κα. Νεοφύτου.

Το χρονικό

Τον Ιούνιο μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη 82χρονου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υπόθεση απόπειρας φόνου.

Συγκεκριμένα, στις 11 Ιουνίου, γύρω στις 7:15μ.μ., ο 82χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την Αστυνομία και ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού, εντόπισε άγνωστό του άνδρα, να κλέβει καλώδια. Ο 82χρονος, φέρεται να ανέφερε επίσης, ότι για εκφοβισμό του άγνωστου άνδρα, έριξε ένα πυροβολισμό στον αέρα με το κυνηγετικό του όπλο, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να τραπεί σε φυγή.

Μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν στη σκηνή, όπου διενήργησαν εξετάσεις. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εντοπίστηκε σε κοντινό σημείο, τραυματισμένος 67χρονος, ο οποίος έφερε τραύματα στην πλάτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση