ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πολύωρη η κατάθεση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου

Έδωσε λίστα με μάρτυρες

Πέραν των τεσσάρων ωρών διήρκησε η κατάθεση του εν αργία Αρχιμανδρίτη της ΙΜ Οσίου Αββακούμ, Νεκταρίου, ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο εν αργία Αρχιμανδρίτης πέρασε το κατώφλι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου ένα τέταρτο μετά τις 10:00 το πρωί, συνοδευόμενος από τους δύο Νομικούς του Συμβούλους, Ανδριάνα Κλαΐδη και Αναστάσιο Βαβούσκο.

Η κατάθεση του εν αργία Αρχιμανδρίτη ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Κύπρου ξεκίνησε γύρω στις 10:30 και ολοκληρώθηκε μετά τις 15:00, κατά τη διάρκεια της οποίας κατατέθηκε ολόκληρη κατάσταση με μάρτυρες, περίπου 20 άτομα.

Το έργο της Ανακριτικής Επιτροπής συνεχίζεται στις 17:30 με την κατάθεση του εν Αργία Αρχιμανδρίτη Πορφύριου.

Ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής θα καταθέσουν αύριο Τρίτη, και τα υπόλοιπα μέλη της αδελφότητας της Μονής. Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, στις 09:30 θα προσέλθει ο Ιερομόναχος Αββακούμ, και στις 17:00 οι Μοναχοί Ησαΐας και Τιμόθεος.

Μετά τη πολύωρη κατάθεση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκταρίου, ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος δήλωσε, στο προαύλιο της Αρχιεπισκοπής και ερωτηθείς σχετικά ότι «κατέθεσε ο πατήρ Νεκτάριος, ολοκλήρωσε την κατάθεση του».

«Υπομνήσαμε και εμείς στην Ανακριτική Επιτροπή ότι υπάρχει το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού και θα επανέλθουμε το απόγευμα, 17:30 η ώρα, για την κατάθεση του Πατρός Πορφυρίου», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν έλαβαν κάποια απάντηση και ποια διαδικασία ακολουθήθηκε, ο κ. Βαβούσκος είπε ότι «δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες, δεν επιτρέπεται».

«Κατέθεσε τις απόψεις του στην Ανακριτική Επιτροπή και θα επιστρέψουμε 17:30 ώρα για την κατάθεση του Πατρός Πορφυρίου», επανέλαβε.

Σε ερώτηση εάν οι δικηγόροι ήταν παρόντες στην κατάθεση, ο κ. Βαβούσκος είπε ότι όχι, απλώς ανέμεναν.

Ερωτηθείς εάν έλαβαν απαντήσεις επί των ενστάσεων που είχαν καταθέσει στην Ανακριτική Επιτροπή με Υπόμνημα τους την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Βαβούσκος είπε πως τους ενημέρωσαν ότι οι απαντήσεις θα δοθούν μετά τη λήξη της ανακριτικής διαδικασίας.

Σε παρατήρηση ότι ωστόσο ο εν αργία Αρχιμανδρίτης κατέθεσε κανονικά, ο κ. Βαβούσκος απάντησε καταφατικά, λέγοντας: «Κατέθεσε κανονικά. Είπαμε ότι εμείς σεβόμαστε τη διαδικασία και κατατέθηκε ολόκληρη κατάσταση με μάρτυρες που εμείς επιθυμούμε να εξεταστούν, περίπου 20 άτομα, και περιμένουμε».

Ερωτηθείς αν συνεχίζεται, δηλαδή το ανακριτικό έργο, ο κ. Βαβούσκος είπε ότι συνεχίζεται κανονικά, από εκεί και πέρα πότε θα ολοκληρωθεί είναι θέμα της Ανακριτικής Επιτροπής, «και εμείς θα τοποθετηθούμε μετά αναλόγως».

Σε ερώτηση αν έχουν προσκομίσει στοιχεία ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, είπε πως δεν θα πει τίποτε, δεν μπορεί. «Είναι θέμα διακριτικότητας», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση εάν ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος απάντησε σε ερωτήσεις της Ανακριτικής Επιτροπής, ο κ. Βαβούσκος είπε ότι «δεν θα σας πω τίποτα, κατέθεσε τις απόψεις του».

«Ήτανε μέσα με τον ανακριτή. Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη. Καταθέτει τις απόψεις του, προφανώς κατατέθηκαν και κάποιες ερωτήσεις, απάντησε και ολοκληρώθηκε. Δεν μπορώ να σας πω τίποτα για το περιεχόμενο», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση