ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι απαντά το Υπ. Παιδείας για τις κτηριακές εγκαταστάσεις της Σχολής Κωφών

Σε σχέση με δημόσιες τοποθετήσεις και δημοσιεύματα

Ανακοινώσεις

Σε σχέση με δημόσιες τοποθετήσεις και δημοσιεύματα για τις κτηριακές εγκαταστάσεις στη Σχολή Κωφών επισημαίνεται ότι:

- Το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) διαθέτει και την ευαισθησία και δίνει προτεραιότητα στα Ειδικά Σχολεία, ώστε τα παιδιά που φοιτούν να βρίσκονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Χαιρετίζει ότι τα δημοσιεύματα μιλούν για εξαιρετικό προσωπικό, κάτι που δείχνει την ευαισθησία και προσοχή που δίνει το Υπουργείο στη στελέχωση της Σχολής Κωφών. Σημειώνει, επίσης, ότι η Σχολή Κωφών είναι από τα πρώτα σχολεία στα οποία το Υπουργείο προχώρησε με τον έλεγχο της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και έχει εκδοθεί το σχετικό πιστοποιητικό από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών.

- Όσον αφορά στον ισχυρισμό για έλλειψη χώρων το ΥΠΠΑΝ υπενθυμίζει ότι εντός της Σχολής Κωφών είναι κτισμένο τριώροφο κτήριο, το οποίο ανήκει στο Συμβούλιο Ευημερίας Κωφών. Το Συμβούλιο Ευημερίας Κωφών έχει αποφασίσει ότι, λόγω κτηριακών προβλημάτων, το συγκεκριμένο κτήριο δεν θα χρησιμοποιείται.

- Επισημαίνει, επίσης, ότι η λειτουργία του νηπιαγωγείου σε χώρους της Σχολής ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια, μετά από αίτημα του Διευθυντή της Σχολής, έτσι ώστε σε αυτό να εντάσσονται και παιδιά προδημοτικής ηλικίας που φοιτούσαν στη Σχολή Κωφών. Την περίοδο εκείνη υπήρχαν πολλοί χώροι της Σχολής που δεν αξιοποιούνταν λόγω της ένταξης των παιδιών με ακουστική αναπηρία στα Δημόσια Σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης και του τερματισμού λειτουργίας του οικοτροφείου. Η Σχολική Εφορεία Έγκωμης προβαίνει σε τακτά διαστήματα στην επιδιόρθωση φθορών στους χώρους αυτούς. Το Υπουργείο έχει προχωρήσει, μετά από αίτημα της Σχολής, σε μείωση των τμημάτων του νηπιαγωγείου, ώστε να επιστραφεί αίθουσα στη Σχολή Κωφών. Ταυτόχρονα, προβαίνει σε ενέργειες για μετακίνηση των παιδιών του νηπιαγωγείου σε άλλους χώρους.

- Παράλληλα, αναφορικά με τον ισχυρισμό για έλλειψη χώρου, σημειώνεται ότι σε χώρο της Σχολής Κωφών λειτουργεί παιδοκομικός σταθμός του Σ.Κ.Ε. Αγίου Δομετίου.

Τέλος, το Υπουργείο διαβεβαιώνει ότι είναι στη διάθεση όλων ώστε με διάλογο και καλή θέληση να αντιμετωπιστούν οποιαδήποτε θέματα απασχολούν ή/και επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία της Σχολής.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X