ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρόμος σε πολυκατάστημα στην Αγία Νάπα - Μπούκαραν με μαχαίρι και σιδερογροθιά

Σύλληψη δύο νεαρών για απόπειρα ληστείας, κατοχή και μεταφορά επιθετικών οργάνων

ΚΥΠΕ

Δύο νεαροί, ηλικίας 21 ετών, συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας ληστείας, κατοχής και μεταφοράς επιθετικών οργάνων, μαχαιροφορίας, επίθεσης και απειλής. Τα αδικήματα φέρονται να διενεργήθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αγία Νάπα.

Όπως ανέφερε ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου «γύρω στις 05:15 σήμερα τα ξημερώματα καταγγέλθηκε αρχικά στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας και στη συνέχεια στο ΤΑΕ Αμμοχώστου από αλλοδαπό ηλικίας 28 ετών, υπάλληλο πολυκαταστήματος στην Αγία Νάπα, ότι γύρω στις πέντε το πρωί εισήλθαν στο υποστατικό δύο άγνωστοι άνδρες, που μιλούσαν Αγγλικά και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Ο ένας κρατούσε μαχαίρι το οποίο κατέληγε σε μυτερή άκρη και ο άλλος σιδερογροθιά και υπό την απειλή των επιθετικών όπλων, απαίτησαν από τον υπάλληλο τα χρήματα του ταμείου».

Πρόσθεσε ότι «οι δύο άντρες έριξαν εναντίον του υπαλλήλου στο ταμείο διάφορα αντικείμενα. Δεύτερος υπάλληλος του καταστήματος επενέβη και απώθησε τους δράστες, με αποτέλεσμα αυτοί να τραπούν σε φυγή χωρίς να καταφέρουν να κλέψουν οτιδήποτε».

Στη σκηνή «μετέβησαν μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου και από εξετάσεις που διενεργήθηκαν από μέλη του ΤΑΕ περισυνελέγησαν διάφορα τεκμήρια ενώ επιθεωρήθηκε και το κλειστό σύστημα παρακολούθησης, το οποίο κατέγραψε τις κινήσεις των δραστών. Τα πλάνα του κλειστού συστήματος αξιολογούνται από τους ανακριτές της υπόθεσης», ανέφερε.

Όπως είπε ο κ. Θεοδούλου, «εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι στην υπόθεση ενέχονται δύο άτομα από τη Βρετανία ηλικίας 21 ετών. Οι δύο νεαροί, στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν την Δημοκρατία, ανακόπηκαν από την Αστυνομία στο αεροδρόμιο Λάρνακας και παραδόθηκαν σε μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου».

Εναντίον των δύο υπόπτων «εξασφαλίστηκαν εντάλματα σύλληψης και συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στο Παραλίμνι, ενώ ανακρινόμενοι έδωσαν ορισμένους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται από την Αστυνομία. Οι δύο νεαροί είναι ύποπτοι για αδικήματα που αφορούν απόπειρα ληστείας, κατοχή και μεταφορά επιθετικών οργάνων, μαχαιροφορία, επίθεση και απειλή», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδούλου.

Οι δύο τέθηκαν υπό κράτηση και τη Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X