ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαρτσιώτης για Κάρτα Φιλάθλου - «Απόλυτα σωστός ο νόμος, πάσχει η εφαρμογή»

Τι είπε για το νομοσχέδιο που εκκρεμεί για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα

24news team

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Μάριος Χαρτσιώτης. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός απάντησε για το που βρίσκεται η συζήτηση για το νομοσχέδιο κατά της Βίας στα Γήπεδα, όπως και για το εάν ξεκίνησε λάθος τελικά η εφαρμογή της Κάρτα Φιλάθλου.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την ερώτηση τηλεθεατή για τη βία στα γήπεδα, ο κ. Χαρτσιώτης είπε πως πρόκειται για ένα από τα θέματα που απασχολούν από την πρώτη μέρα που ανέλαβε το υπουργείο. Συγκεκριμένα ανέφερε, «το νομοσχέδιο το οποίο είχαμε πάρει κατεπειγόντως στη Βουλή και επιστράφηκε στο Υπουργείο δόθηκε δύο φορές για δημόσια διαβούλευση, καταληκτική ημερομηνία ήταν το τέλος Φεβρουαρίου, υπήρχαν μόνο δύο απαντήσεις τότε, από Αστυνομία και ΠΑΣΠ. Όπως είπε, οι πλευρές ήθελαν καλύτερη διαβούλευση και δόθηκε νέα καταληκτική ημερομηνία για το τέλος Μαρτίου και μόνο ο ΚΟΑ απάντησε με απόψεις και η ΚΟΠ. Καλώ ξανά ένα προς ένα τους αρμόδιους φορείς που έχουν ενστάσεις να τοποθετηθούν πάνω στο σχετικό νομοσχέδιο και θα προχωρήσω τάχιστα στη βουλή για έναρξη συζήτησης. Όλοι αρμόδιοι φορείς να έρθουν επιτέλους να εκφράσουν τις απόψεις τους».

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας πως έχει γίνει αναλυτική έρευνα για την Κάρτα Φιλάθλου και ποιες από τις πρόνοιες της δεν έχουν υλοποιηθεί και δεν έχουν ισχύσει. Αναλυτικά είπε, «τις έχουμε καταγράψει θα αποστείλουμε σχετικές επιστολές σε όλους τους αρμόδιους, γιατί αν εφαρμοστεί θα έχει αποτέλεσμα και θα ήταν ένα σημαντικό εργαλείο».

Ερωτηθείς εάν η Κάρτα Φιλάθλου ξεκίνησε λάθος, ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν ξεκίνησε λάθος η Κάρτα, ο σχετικός νόμος είναι απόλυτα σωστός, αυτό το οποίο πάσχει είναι η εφαρμογή του συνόλου των προνοιών του νόμου από συγκεκριμένους φορείς με αποτέλεσμα να πλήττεται η αποτελεσματικότητα αυτού του σημαντικού εργαλείου που έχει στα χέρια του ο αθλητισμός και η Αστυνομία».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση