ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ζητούν άμεση ανάκληση διορισμού Αγαθαγγέλου στο ΔΣ ΟΑΥ

Η ΚΙΔΔΑ καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΚΥΠΕ

Την άμεση ανάκληση του διορισμού του ιατρού Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, ζητεί η Κίνηση Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Ασθενών (ΚΙΔΔΑ) με ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται, ο διορισμός αυτός δεν είναι μόνο παράνομος, αφού ο Δρ. Αγαθαγγέλου σαν παροχέας υπηρεσιών υγείας αποκλείεται από τον νόμο λόγω σύγκρουσης συμφερόντων, αλλά πολύ περισσότερο αντιδεοντολογικός και στερούμενος ηθικής βάσης, αφού ο Δρ. Αγαθαγγέλου "πολέμησε ολομέτωπα το ΓεΣΥ, το οποίο καλείται τώρα δήθεν να υπηρετήσει".

Η ΚΙΔΔΑ καλεί τους διάφορους πολιτειακούς φορείς να αφουγκραστούν την κοινωνική οργή και να ανακαλέσουν άμεσα τον διορισμό Αγαθαγγέλου, ενώ καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας "να μην αμαυρώσει την υστεροφημία του" σχετικά με το κορυφαίο έργο του που αφορά στην εισαγωγή του ΓεΣΥ, αφού ο διορισμός του Πέτρου Αγαθαγγέλου "δημιουργεί ερωτηματικά και υποψίες ως προς τους τελικούς στόχους αυτής της κίνησης".

Επιπλέον, η Κίνηση καλεί την ΟΕΒ να ανακαλέσει την αρχική απόφασή της και να υποδείξει στέλεχος από τα πολλά άλλα ικανά στελέχη που διαθέτει στο δυναμικό της, καθώς η πρόταση για Αγαθαγγέλου υποδεικνύει κοινωνική αναλγησία παρά κοινωνική ευθύνη που οι σύγχρονες επιχειρήσεις υιοθετούν και αποτελεί πολύ κακό ξεκίνημα για τον νέο πρόεδρο της ΟΕΒ.

Επίσης, καλεί τον ίδιο τον Δρ. Αγαθαγγέλου να αφουγκραστεί την καθολική κοινωνική απόρριψη του διορισμού του και να παραιτηθεί, διευκολύνοντας έτσι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε περίπτωση που τίποτε από τα παραπάνω δεν συμβεί, καταλήγει η ανακοίνωση, η ΚΙΔΔΑ καλεί τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΟΑΥ να υποβάλουν ομαδικά τις παραιτήσεις τους ώστε να λάβει επιτέλους η Πολιτεία τα μηνύματα από την κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X