ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συγκινητικές διασώσεις ζώων στα συντρίμμια του φονικού σεισμού (Βίντεο)

Ιστορίες που συγκινούν από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία

24news team

Η μάχη των ομάδων διάσωσης δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο στα συντρίμμια του φονικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία και την Συρία, απαριθμώντας 17.000 χιλιάδες και πλέον νεκρούς, σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της τελευταίας 20ετίας.

Το πρωινό της Πέμπτης (09/02) βρήκε χιλιάδες ανθρώπους να βρίσκονται στους δρόμους, σε πρόχειρα καταλύματα, ακόμη και σε γήπεδα ούτως ώστε να επιβιώσουν αφού τα σπίτια τους κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα.

 

Οι ομάδες διάσωσης δίνουν καθημερινά αγώνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ενώ οι ελπίδες για επιζώντες λιγοστεύουν μέρα παρά μέρα. Ο καιρός μόνο σύμμαχος δεν θα μπορούσε να είναι, καθώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και το ψύχος δυσκολεύει τις προσπάθειες για εντοπισμό αυτών που αγνοούνται.

Συγκινητικές είναι και οι ιστορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με τις διασώσεις τετράποδων μας φίλων. Συγκεκριμένα, στη Συρία πραγματοποιήθηκε η διάσωση ενός σκύλου, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στα χαλάσματα κτιρίου. Οι διασώστες του προσέφεραν νερό και με προσεκτικές κινήσεις το απεγκλώβισαν.

Σε μια άλλη περίπτωση στο Χατάι της Τουρκίας, διασώστες εντοπίζουν ένα φοιτητή στα χαλάσματα των κτιρίων, ο οποίος ζήτησε πρώτα να απεγκλωβιστεί το γατάκι του και μετά εκείνος. Έτσι και έγινε, το γατί βγήκε πρώτο, εμφανώς τρομοκρατημένο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X