ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αεροσκάφος προσγειώθηκε «με την κοιλιά» αφού έκανε κύκλους πάνω από αεροδρόμιο

Στο αεροσκάφος επέβαιναν τρία άτομα που δεν έπαθαν το παραμικρό

Προσγείωση χωρίς τους τροχούς πραγματοποίησε μικρό αεροσκάφος τύπου Beechcraft B200 Super King Air στο αεροδρόμιο του Νιούκαστλ στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας μετά από πρόβλημα στον σχετικό μηχανισμό.

Σε βίντεο έχει καταγραφεί, μάλιστα, η στιγμή που το αεροσκάφος προσγειώνεται με την «κοιλιά» το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα).

Δείτε το βίντεο

Νωρίτερα το αεροσκάφος με τους τρεις επιβαίνοντες πραγματοποίησε κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο για σχεδόν τέσσερις ώρες καθώς η βλάβη διαπιστώθηκε αμέσως μετά την απογείωση.

Η κινητοποίηση στο αεροδρόμιο ήταν μεγάλη με πάνω από δέκα οχήματα της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης να βρίσκονται κοντά στον διάδρομο προσγείωσης.

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος του αεροδρομίου, ο 53χρονος πιλότος διαπίστωσε αμέσως τη βλάβη και προσπάθησε να βρει τρόπους να την επιδιορθώσει αλλά αφού αυτό δεν κατέστη οριστικά εφικτό τότε αποφασίστηκε να πραγματοποιήσει την έκτακτη προσγείωση. «Έμεινε στον αέρα για τέσερις ώρες προκειμένου να κάψει τα καύσιμά του» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Παρά την προγείωση χωρίς ρόδες, ούτε ο πιλότος ούτε ο 60χρονος άνδρας και η 65χρονη γυναίκα που επέβαιναν στο αεροπλάνο έπαθαν το παραμικρό με το ζευγάρι των επιβατών να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο και να επιστρέφει σπίτι του.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση