ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι απέδρασε «Η Μύγα» - Τα δύο λεπτά της φονικής επίθεσης στα αστυνομικά οχήματα

Ποιος είναι ο 30χρονος δραπέτης που είχε καταδικαστεί 13 φορές

Τις στιγμές της επίθεσης ένοπλων κουουλοφόρων σε δύο αστυνομικά οχήματα στην πόλη Εβρέ της Νορμανδίας, που είχαν σαν συνέπεια την απόδραση ενός 30χρονου κρατούμενου, κατέγραψε σε βίντεο κάμερα ασφαλείας της περιοχής.

Το περιστατικό που σημειώθηκε στα διόδια της πόλης στη βόρεια Γαλλία, είχε σαν συνέπεια τον θάνατο δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων (ένας 52χρονος πατέρας δύο παιδιών και ένας 35χρονος, η σύζυγος του οποίου είναι πέντε μηνων έγκυος), ενώ άλλοι δύο δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Στο βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, δείχνει τα αστυνομικά οχήματα να περνούν τα διόδια, όταν ξαφνικά ένα μαύρο όχημα πέφτει πάνω στο βανάκι που προπορεύεται. Στο σημείο εμφανίζονται κουκουλοφόροι ντυμένοι στα μαύρα, οι οποίοι ξεκινούν να «γαζώνουν» τα δύο αστυνομικά οχήματα. Έπειτα από μερικά δευτερόλεπτα, ο 30χρονος κρατούμενος καταφέρνει και βγαίνει από το βανάκι, ενώ μαζί με τους υπόλοιπους εξαφανίζονται πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Δείτε το βίντεο

Ποιος είναι ο 30χρονος δραπέτης με το παρατσούκλι «Η Μύγα»

Η επίθεση στα αστυνομικά οχήματα κράτησε περίπου δύο λεπτά επέτρεψε τη διαφυγή του Mohamed Amra. Με το παρατσούκλι «Η Μύγα» (The Fly), ο Amra, σύμφωνα με τα στοιχεία της γαλλικής αστυνομίας, είναι 30 ετών και έχει ήδη καταδικαστεί 13 φορές. Πρόσφατα, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση από το δικαστήριο του Εβρέ για «διακεκριμένες κλοπές», κυρίως σε σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις στα προάστια της πόλης μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου 2019.

Σύμφωνα με την τοπική εισαγγελία, ο δραπέτης ήταν «ένας κρατούμενος που παρακολουθούνταν ιδιαίτερα στενά», ήταν ηγετικό μέλος συμμορίας ναρκωτικών, ενώ κατηγορείται επίσης από τις αρχές της Μασσαλίας για «απαγωγή και απομόνωση που οδήγησε σε θάνατο». Ίδιες πηγές αναφέρουν πως πριν από μερικές ημέρες είχε προσπαθήσει να δραπετεύσει από το κελί του, πριονίζοντας τα κάγκελα και για τον σκοπό αυτό, μπήκε στον απομόνωση.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X