ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η πιο μεγάλη έκρηξη στο Χάρκοβο σε τρομακτικό βίντεο

Όλες οι εξελίξεις

Φόβοι για γενικευμένη σύρραξη αρχίζουν να εκφράζονται, όπως εξελίσσονται μέρα με την ημέρα τα πράγματα γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να προειδοποιεί ευθέως ότι θα χτυπήσει τις χώρες της Δύσης, που στέλνουν στρατιωτικό υλικό στη δοκιμαζόμενη χώρα, ενώ τα τελευταία 24ωρα σφίγγει τον κλοιό γύρω από το Κίεβο αναγορεύοντας την κατάληψη της πόλης σε κεντρικό στρατηγικό στόχο στρατιωτικής επικράτησης, πολιτικής αλλαγής (με την απομάκρυνση Ζελένσκι), αλλά και προσωπικού γοήτρου.

Στην Αθήνα βρίσκονται οι 50 Έλληνες και Κύπριοι, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, που ήρθαν από την Ουκρανία, μέσω Ρουμανίας.

Τουρκία: Δεν θα συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η Τουρκία δεν προτίθεται να συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει το Anadolu.

Κρεμλίνο: Απαγόρευση εξαγωγής συναλλάγματος

Ο Πούτιν εξέδωσε διάταγμα που απαγορεύει τις εξαγωγές ξένου νομίσματος από τη Ρωσία σε ποσό που υπερβαίνει το ισοδύναμο των 10.000 δολαρίων από τις 2 Μαρτίου, αναφέρει το Reuters.

Μετακινείται μέρος του προσωπικού του ελληνικού προξενείου στην Μαριούπολη

«Δεδομένης της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχής της Μαριούπολης, αλλά και ότι σύμφωνα με ρωσικές ανακοινώσεις θα ανοίξει αύριο 2 Μαρτίου ανθρωπιστικός διάδρομος για έξοδο πολιτών από την Μαριούπολη προς τα Ανατολικά, αποφασίστηκε να εκκενωθεί μέρος του προσωπικού του Γενικού Προξενείου, το σύνολο των δημοσιογράφων που στεγάζονται στους χώρους του Προξενείου, καθώς και Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν να φύγουν», σημειώνουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Ο προγραμματισμός είναι η πομπή να μετακινηθεί προς την πόλη Ζαπορίζιε και στη συνέχεια, ανάλογα με τις συνθήκες που θα υπάρχουν προς τα σύνορα με την Μολδαβία, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο της Πρεσβείας Βουκουρεστίου, υπό την Πρέσβη Σοφία Γραμματά για να τους παράσχει κάθε δυνατή αρωγή.

Ο Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης θα παραμείνει στο Γενικό Προξενείο, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Η πιο μεγάλη έκρηξη στο Χάρκοβο σε τρομακτικό βίντεο

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σήμερα σε αεροπορικό βομβαρδισμό σε μια κατοικημένη ζώνη του Χαρκίβ (Χάρκοβο), στην ανατολική Ουκρανία, η οποία δέχεται επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η ουκρανική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ανέφερε στο Facebook ότι «οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν και 38 διασώθηκαν» μετά το πλήγμα που δέχτηκε ένα κτίριο διαμερισμάτων.

Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται οι διασώστες να εργάζονται σε ένα κτίριο, εμφανώς κατεστραμμένο.

Την ίδια ώρα, σε ουκρανικά μέσα ενημέρωσης κυκλοφορεί ένα τρομακτικό βίντεο, που απεικονίζει μία πολύ ισχυρή έκρηξη, και αναφέρεται πως πρόκειται για ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο. Στο βίντεο βλέπουμε μια γυναίκα που καταγράφει την τεράστια έκρηξη μέσα από το σπίτι της, πίσω από τα στόρια του παραθύρου, όσο ο νυχτερινός ουρανός φωτίζεται από τον βομβαρδισμό.

Προς το παρόν η γνησιότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

 #BREAKING: Massive explosion reported over Kharkiv, Ukraine. pic.twitter.com/OfC4gzhbMA

Η Χάγη ξεκινάει ακροαματική διαδικασία για τον πόλεμο

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης ξεκινάει ακροαματική διαδικασία για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 7 και 8 Μαρτίου.

Στις 7 Μαρτίου θα καταθέσει η Ουκρανία και στις 8 η Ρωσία. Αφορά την καταγγελία της Ουκρανίας για απόπειρα γενοκτονίας από τη Ρωσία. 

Απίστευτος Ερντογάν: «Δείξτε στην Τουρκία την ίδια ευαισθησία με την Ουκρανία», λέει στην ΕΕ -Ζητάει όπλα από το ΝΑΤΟ

Ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει τη χώρα του όπως και την Ουκρανία, χωρίς να περιμένει «να πληγεί από έναν πόλεμο». ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε: «Χειροκροτούν τον Ζελένσκι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πολύ ωραία. Χρειαζόταν λοιπόν μια καταστροφή για να γίνει αυτό… Αλλά η Τουρκία δεν θα περιμένει μια καταστροφή».

«Πόρτα» στη Ρωσία και από το Φεστιβάλ Καννών, εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία

Οι Ρώσοι μπήκαν στη Χερσώνα

Οι Ρώσοι μπήκαν στη Χερσώνα της Ουκρανίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, όμως οι Ουκρανοί ελέγχουν ακόμη το κτίριο της τοπικής διοίκησης, ανέφερε ένας σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Βαντίμ Ντενισένκο, μιλώντας στην τηλεόραση.

Νωρίτερα μέσα στην ίδια ημέρα σημειώθηκαν σφοδρές επιθέσεις από ρωσικά στρατεύματα στο Χάρκοβο και το Κίεβο.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού Nord Stream 2 κήρυξε πτώχευση

Ουκρανία: Επικοινωνία Ζελένσκι με Μπάιντεν -Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί για να συνεχιστούν οι συνομιλίες

Σε επικοινωνία του με τον Τζο Μπάιντεν, ο Ζελένσκι συζήτησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία ενώ παράλληλα μίλησε στο CNN για τη ρωσική εισβολή.

Να σταματήσει ο ρωσικός βομβαρδισμός πόλεων πριν από τις συνομιλίες, λέει ο Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζει ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να βομβαρδίζει πόλεις της Ουκρανίας, προτού ξεκινήσουν ουσιαστικές συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός, αναφέρει το Reuters.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, σε μία συνέντευξη που έδωσε μέσα σε ένα αυστηρά φυλασσόμενο κυβερνητικό συγκρότημα, ο Ζελένσκι προέτρεψε τα μέλη του ΝΑΤΟ να επιβάλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων για να σταματήσουν τη ρωσική αεροπορία.

Η Κίνα έτοιμη να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο στη Ρωσία για το τέλος του πολέμου

Όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό ΥΠΕΞ, ο Κινέζος ΥΠΕΞ Wang Yi του απάντησε ότι η «Κίνα είναι έτοιμη να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βοηθήσει να τερματιστεί ο πόλεμος μέσω της διπλωματίας».

Πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ΥΠΕΞ από τη μέρα που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Wang Yi επανέλαβε ότι η Κίνα προκρίνει τη λύση στην κρίση μέσω των διαπραγματεύσεων, και ότι στηρίζει όλες τις διεθνείς προσπάθειες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίτευξη πολιτικής λύσης, ενώ εξέφρασε την ανησυχία τους για τα χτυπήματα κατά αμάχων.

Κίεβο: Δύο άγνωστες συσκευές πυρπόλησαν τετραώροφο διοικητικών υπηρεσιών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, στις 5:18 μ.μ. σήμερα το Επιχειρησιακό Κέντρο Συντονισμού της Κύριας Διεύθυνσης της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας στο Κίεβο έλαβε μια αναφορά ότι δύο άγνωστες εχθρικές συσκευές πυρομαχικών εξερράγησαν, πυρπολώντας ένα τετραώροφο διοικητικό κτίριο στην οδό Dorogozhytska 10 του Κιέβου

Διασώστες από την Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας έχουν ήδη ξεκινήσει την κατάσβεση της φωτιάς και την εκκένωση του κτιρίου. Έως αυτή την ώρα έχουν διασωθεί 5 άνθρωποι, ένας εκ των οποίων βρέθηκε σε καταφύγιο.

Συνεχίζονται οι εργασίες για τον περιορισμό της πυρκαγιάς και τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Τουλάχιστον πέντε νεκροί από την επίθεση των Ρώσων στον πύργο τηλεπικοινωνιών

Ουκρανική κυβέρνηση για το χτύπημα στον πύργο του Κιέβου: Ο πολιτισμένος κόσμος βλέπει και τρομοκρατείται

Σε ανακοίνωσή της η ουκρανική κυβέρνηση, για το χτύπημα στον πύργο τηλεπικοινωνιών του Κιέβου αναφέρει:

«Όλος ο πολιτισμένος κόσμος βλέπει και τρομοκρατείται. Πριν μια ώρα στον πύργο του Κιέβου υπήρχαν ζωντανοί άνθρωποι. Ήταν οι άνθρωποι που ήταν πατέρες, μητέρες και παιδιά κάποιου».

Μπόρις Τζόνσον: Δεν θα πολεμήσουμε τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως οι βρετανικές δυνάμεις δεν θα αναπτυχθούν στην Ουκρανία και θα παραμείνουν εντός των συνόρων των χωρών-μελών ΝΑΤΟ.

«Η ζημιά έχει ήδη γίνει»: Οι Ρώσοι αντιμέτωποι με την οικονομική κρίση, ψάχνουν δολάρια

Σε πανικό βρίσκονται οι Ρώσοι μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις επακόλουθες κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ.  

Εισβολή στην Ουκρανία: Ξεκίνησε ο βομβαρδισμός στο Κίεβο

Οι Ρώσοι χτύπησαν πύργο τηλεπικοινωνιών-τηλεόρασης.Από τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται έχουν διακοπεί τα σήματα των καναλιών στο Κίεβο ενώ ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Νέοι βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο καταστρέφουν κτίριο νοσοκομείου

Με ανάρτησή του στο Telegram, το ουκρανικό κοινοβούλιο κατηγορεί τις ρωσικές δυνάμεις ότι εξαπέλυσαν νέο χτύπημα στο Χάρκοβο, «καταστρέφοντας ένα κτίριο νοσοκομείου».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τραυματισμούς ή θανάτους.

ΥΠΕΞ : Ολοκληρώθηκε η πρώτη απομάκρυνση αμάχων στην Ουκρανία - Ανάμεσά τους και Κύπριοι

Σολτς: «Είναι βέβαιες οι νέες κυρώσεις»

«Είναι βέβαιο» ότι θα επιβάλουμε και νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας που συνεχίζει την εισβολή στην Ουκρανία, «που αγωνίζεται για την επιβίωσή της», προειδοποίησε ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς.

Απείλησε την Κύπρο ο Ρώσος Πρέσβης: «Πυροβολήσατε στο πόδι σας»

«Το λουτρό αίματος πρέπει να σταματήσει» στην Ουκρανία, η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της οποίας, το Χάρκοβο, υφίσταται σφοδρούς βομβαρδισμούς, πρόσθεσε ο Γερμανός καγκελάριος κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ στο Βερολίνο.

«Θα χτυπήσουμε κυβερνητικό κτήριο με όπλα υψηλής ακριβείας – Απομακρυνθείτε» προειδοποιεί η Ρωσία

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Russia Today στο κανάλι του στο Telegram, η Ρωσία προειδοποιεί με χτύπημα τις υπηρεσίες πληροφοριών με όπλα υψηλής ακριβείας στο Κίεβο για να καταστείλει τις επιθέσεις εναντίον διαφόρων κρατικών θεσμών και Ρώσων πολιτών.

Η Μόσχα προειδοποίησε τους κατοίκους που ζουν κοντά σε πύργους επικοινωνιών κοντά στο αρχηγείο στο κέντρο του Κιέβου να εκκενώσουν τα σπίτια τους για τη δική τους ασφάλεια.

Γαλλο-ρωσικός «πόλεμος»: «Θα καταστρέψουμε τη ρωσική οικονομία» - «Προσέξτε τα λόγια σας!»

«Θα προκαλέσουμε την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας» μέσω των δυτικών οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ υποσχόμενος ολοκληρωτικό οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας.

«Η ισορροπία οικονομικής και χρηματοπιστωτικής δύναμης είναι σαφώς υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία ανακαλύπτει την οικονομική της ισχύ», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info.

Ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που χρησίμευσε παλαιότερα στον Πούτιν ως εναλασσόμενος πρωθυπουργός και πρόεδρος, απάντησε στον Μπρουνό Λεμέρ μέσω του Twitter: «Προσέξτε τα λόγια σας κύριοι! Και μη ξεχνάτε ότι στην ανθρώπινη Ιστορία, οι οικονομικοί πόλεμοι πολύ συχνά μετατράπηκαν σε πραγματικούς».

Στη δήλωση του Λεμέρ για «ολοκληρωτικό οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας» απάντησε μέσω Telegram και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. «Το καταλάβαμε ήδη αυτό. Ακόμη και πριν από τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πριν από περίπου 800 χρόνια» σημείωσε.

Δείτε όλες τις προηγούμενες ειδήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία ΕΔΩ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X