ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πορτογαλία: Μετεωρίτης διέσχισε τον ουρανό - Εντυπωσιακά βίντεο

Οι κάμερες τηλεφώνων κατέγραψαν μια λαμπερή σφαίρα να διασχίζει την ατμόσφαιρα

Έναν μετεωρίτη θεωρείται ότι είδαν οι κάτοικοι όλης της Πορτογαλίας το βράδυ του Σαββάτου (18.5), ένα φαινόμενο που αποτυπώθηκε σε δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ξαφνικά, χιλιάδες άτομα είδαν μία λαμπερή σφαίρα να διασχίζει τον ουρανό και να τον φωτίζει. Οι περισσότερες καταγραφές έγιναν στα βόρεια, ωστόσο υπήρξαν και αναφορές και σε νοτιότερες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της ευρύτερης περιοχής της Λισαβόνας.

Σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα «Público», η ιστοσελίδα της Πολιτικής Προστασίας της Πορτογαλίας κατέγραψε μία πτώση μετεωρίτη στην περιοχή Κάστρο Ντάιρε, ωστόσο η ένδειξη αφαιρέθηκε. Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία δεν ήταν σε θέση να δώσει λεπτομέρειες. Ωστόσο πηγή από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων Αρωγής της Περιφέρειας Viseu (CDOS) ανέφερε ότι υπήρξε ειδοποίηση στις αρχές μέσω κλήσης πολίτη στις 0:01 της Κυριακής, ο οποίος ανέφερε την πιθανή πτώση ενός αντικειμένου στη Σέρα ντε Μοντεμούρο. Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο αλλά μέχρι και τις 2 το πρωί δεν είχε βρεθεί τίποτα.

Οι μετεωρίτες στον πορτογαλικό ουρανό δεν θεωρούνται σπάνιο φαινόμενο.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X