ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το κινούμενο σχέδιο των Ρώσων - Όταν ο Κόλια και ο Βάνια μάλωσαν

To βίντεο προβάλλεται στην ρωσική τηλεόραση

Ρώσοι δημιουργοί κινουμένων σχεδίων έφτιαξαν με τις ευλογίες του Βλαντιμίρ Πούτιν, ένα βίντεο που προβάλλεται στην ρωσική τηλεόραση, με σκοπό τα παιδιά από προσχολικής ηλικίας και άνω να μάθουν για το πως οδηγήθηκαν οι δυο χώρες στον πόλεμο.

Σύμφωνα με την ιστορία που εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί όλα ξεκινούν με τον Ρώσο Βάνια και τον Ουκρανό Κόλια, δυο μικρά παιδιά, τα οποία ενώνονταν μεταξύ τους με μια δυνατή παιδική φιλία.

Ανάμεσα στους δυο πιο δυνατός είναι ο Βάνια, ο οποίος αγαπά και προστατεύει τον φίλο του Κόλια, κάθε φορά που εκείνος βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Τα δυο παιδιά περνούν ώρες μεταξύ τους στο παιχνίδι, ενώ δείχνουν να απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου, ακόμα και όταν στην πρώτη τάξη του σχολείου βρέθηκαν να κάθονται στο ίδιο θρανίο. Η φίλια τους φαίνεται τόσο δυνατή που τίποτα δεν τους χωρίζει και τίποτα δεν τους επηρεάζει.

Τα πάντα όμως, σύμφωνα με την υπόθεση του βίντεο, θα αλλάξουν όταν ο Κόλια θα μετακινηθεί σε άλλη τάξη, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει τις συναναστροφές και με άλλα παιδιά, στα οποία οι δημιουργοί τους φορούν μπλούζες, με τα χρώματα να παραπέμπουν σε σημαίες κρατών.

Εκεί ο Ουκρανός Κόλια που πλέον θέλει να τον αποκαλούν Νικολάι ξεκινά σιγά σιγά να απομακρύνεται από τον παιδικό του φίλο και να αλλάζει σταδιακά χαρακτήρα. Μάλιστα δεν είναι και λίγες οι φορές που θα φτάσει στο σημείο να επιτεθεί λεκτικά και σωματικά εναντίων των προηγούμενων συμμαθητών του. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο Βάνια να τον πλησιάσει και να τον συμβουλέψει, πως μια τέτοια συμπεριφορά δεν θα τον οδηγήσει πουθενά.

Ο Νικολάι όχι μόνο θα συμφωνήσει με τον φίλο του, αλλά θα του υποσχεθεί και πως δεν θα το επαναλάβει ποτέ.

Μόνο που την συμφωνία αυτή ο Νικολάι δεν θα την κρατήσει και πολύ, αφού κρυφά από τον φίλο του θα συνεχίσει να τσακώνεται και να μαλώνει με τα άλλα παιδιά. Σ ένα τέτοιο σκηνικό θα βρεθεί μπροστά ο Βάνια, ο οποίος θα εναντιωθεί κατά του φίλου του, με τους νέους συμμαθητές του Νικολάι να του συμπαραστέκονται.

Τότε ο Ρώσος Βάνια θα θέσει σε όλους το εξής δίλημμα “Γιατί παίρνεται θέση τώρα; Που ήσασταν όταν ο Νικολάι χτυπούσε τα άλλα παιδιά;”.

Για τους δημιουργούς του βίντεο κινουμένων σχεδίων η ιστορία του Βάνια και του Νικολάι ταιριάζει με τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών Ρωσίας και Ουκρανίας. Για τον λόγο αυτό η ιστορία συνεχίζεται όχι πια στο σχολικό περιβάλλον των δυο παιδιών, αλλά στον χάρτη, ώστε τα παιδιά ως θεατές του βίντεο να κατανοήσουν τις διαφορές μεταξύ των δυο χωρών.

Ο σεναριογράφος στο σημείο αυτό κάνει focus στις σχέσεις των δυο χωρών Ρωσίας και Ουκρανίας που ξεκίνησαν ως αδελφικοί φίλοι και στην πορεία έγιναν άσπονδοι εχθροί. Αγκάθι στην σχέση τους, σύμφωνα με το σενάριο, οι χιλιάδες ρωσόφωνοι κάτοικοι των πόλεων Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, που ήθελαν να ζουν κάτω από το ρώσικο καθεστώς μετά την ανεξαρτησία τους τον Απρίλιο του 2014, με τους Ουκρανούς να ξεκινούν διαμάχες εναντίων τους.

Η Ρωσία θέλησε να βάλει ένα τέλος στην πολεμική διάθεση των Ουκρανών εναντίων των ρωσόφωνων, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε μια συμφωνία μεταξύ τους. Η Ουκρανία αν και αρχικά συμφώνησε να τηρεί τους όρους, ωστόσο συνέχισε να τους πολεμά με τους Ρώσους να παίρνουν στη θέση στη μάχη αυτή.

Τα υπόλοιπα κράτη ως φίλοι των Ουκρανών θέλησαν να εναντιωθούν κατά των Ρώσων διαδίδοντας πως εκείνοι ξεκίνησαν ουσιαστικά τον πόλεμο.

Ως αποτέλεσμα η Ρωσία θέτει σε όλους το εξής δίλημμα : “Τώρα μιλάτε όλοι; Γιατί δεν μιλάγατε πριν οκτώ χρόνια όταν η Ουκρανία ξεκίνησε τον πόλεμο εναντίων των ρωσόφωνων κατοίκων σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ;”.

 ΠΗΓΗ: protothema.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X