ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τουρκία: Ευθεία απειλή για πόλεμο στην Ελλάδα

Προκλητικότητα δίχως όρια με δηλώσεις Μπαχτσελί

Κλιμακώνουν καθημερινά την εμπρηστική ρητορική οι  κυβερνώντες της Τουρκίας, με στόχο την αλλαγή ατζέντας.

Την σκυτάλη πήρε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος επιδόθηκε σε ένα νέο παραλήρημα με πολεμικές ιαχές κατά της Ελλάδας. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, σε ομιλία προς την ΚΟ του κόμματος του εξέφρασε την ενόχληση της Τουρκίας για τη στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, λέγοντας πως είναι απειλή για την εθνική επιβίωση της Τουρκίας.

Αναφέρθηκε και στα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, δηλώνοντας ότι δεν πρέπει να βασίζεται και στα εξοπλιστικά προγράμματα με Γαλλία

Με έντονη ρητορική ανέφερε ότι η Τουρκία μπορεί να κάνει πράγματα στο Αιγαίο, θυσιάζοντας με αίμα ο καθε Τούρκος τη ζωή του για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα τους στο Αιγαίο.  Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Μπαχτσελί, το Αιγαίο θα πρέπει να είναι μια περιοχή ειρήνης αλλιώς η Τουρκία είναι έτοιμη για όλα και γνωρίζει πως να υπογράψει μια νέα μεγάλη νίκη γεμάτη με αίμα δίνοντας και την ψυχή της.

Οι δηλώσεις αυτές ενισχύουν την ρητορική μίσους που έχουν επιλέξει οι Τούρκοι εδώ και χρόνια και αποδεικνύουν πως η Ελλάδα πλέον έχει γίνει πανίσχυρη σε κάθε τομέα, τρομάζοντας τους γείτονες που φαίνεται να τα έχουν χαμένα.

Σχολίασε επίσης και τις δηλώσεις Δένδια, κάνοντας λόγο για πρόκληση εκ μέρους του Έλληνα υπουργού Εξωτερικού.

Ανάλογες δηλώσεις, υπενθυμίζεται, είχε κάνει τις προηγούμενες μέρες και Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X