ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αναστολή στις εκποιήσεις μέχρι τέλος Οκτωβρίου

Τι δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός

ΚΥΠΕ

Η κυβέρνηση ενημερώνει σήμερα τη Βουλή των Αντιπροσώπων για το συνολικό πακέτο προτάσεων για το θέμα των εκποιήσεων, το οποίο περιλαμβάνει αναστολή των εκποιήσεων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, και τη δημιουργία ειδικής δικαιοδοσίας στα Δικαστήρια για εκδίκαση υποθέσεων ΜΕΔ, όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Το πακέτο αυτό θα κατατεθεί ενόψει της αυριανής συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής, κατά την οποία θα τεθεί προς ψήφιση πρόταση νόμου, η οποία δίνει σε δανειολήπτες το δικαίωμα προσφυγής στο Δικαστήριο για εξασφάλιση διατάγματος αναστολής της διαδικασίας εκποίησης, για την οποία ΥΠΟΙΚ και Κεντρική Τράπεζα έχουν προειδοποιήσει με σειρά δυνητικών αρνητικών επιπτώσεων.

«Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταθέσει ένα συνολικό πακέτο αντιμετώπισης του θέματος των ΜΕΔ και των εκποιήσεων», ανέφερε ο κ. Κεραυνός σε δηλώσεις του ύστερα από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου. Πρόσθεσε πως «θα ενημερώσουμε σήμερα τη Βουλή γραπτώς, όπως έχει ανακοινώσεις και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για το πακέτο μέτρων που θα καταθέσουμε».

Κάνοντας λόγο για εποικοδομητικές χθεσινές επαφές με τον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου και τον Σύνδεσμο Εταιρειών Εξαγοράς Πιστώσεων, ο κ. Κεραυνός είπε ότι «αναμένω ότι σήμερα θα εκδοθεί μία ανακοίνωση ότι όλες οι εκποιήσεις αναστέλλονται μέχρι τέλος Οκτωβρίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X