ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μάχη για δύο οι εκλογές στον ΔΗΣΥ

Αννίτα Δημητρίου και Δημήτρης Δημητρίου στην τελική ευθεία για τις εκλογές στον ΔΗΣΥ

24news team

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων για την Προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Πρόκειται για μια κούρσα για δύο άτομα, καθώς επίσημη υποβολή κατέθεσαν η Αννίτα Δημητρίου και ο Δημήτρης Δημητρίου. Εκτός μάχης έμειναν οι Χάρης Γεωργιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου οι οποίοι απέσυραν την υποψηφιότητα τους.

Δείτε πως εξελίχθηκε το πρωινό στην Πινδάρου

- Αβέρωφ Νεοφύτου: Παραμένω πολιτικά μάχιμος

Με τρεις λέξεις αποχώρησε από τον Δημοκρατικό Συναγερμό ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Ευχόμενος κάθε επιτυχία στους δύο υποψήφιος για την ηγεσία του ΔΗΣΥ είπε τα εξής: «Για δεκαετίες πολιτεύθηκα με συγκεκριμένες αρχές και αξίες. Σήμερα θα περιοριστώ σε τρεις λέξεις: αξιοπρέπεια, ευθύνη και ενότητα». Ξεκαθάρισε ότι κοιτάζει μπροστά αλλά παραμένει πολιτικά μάχιμος για τον τόπο και την παράταξη.

- Υπέβαλε την υποψηφιότητα της η Αννίτα Δημητρίου 

Στο πλαίσιο υποβολής της υποψηφιότητας της, η κα Δημητρίου μεταξύ άλλων, είπε: «Είμαι αποφασισμένη σε πνεύμα συλλογικότητας να εργαστώ σκληρά, χωρίς αποκλεισμούς και δεσμεύσεις. Η υποψηφιότητα μου δεν αποστρέφεται εναντίον κανενός, μόνος στόχος η ενότητα του κόμματος. Σε αυτή την προσπάθεια κανείς και καμία δεν περισσεύει, θα ακούσουμε προβληματισμούς και ανησυχίες από τον κόσμο του κόμματος».

«Δεν συμμετέχω σε καμία προσπάθεια διαχωρισμού», τόνισε η κα Αννίτα ερωτηθείς για το εάν ο νεοεκλεγέντας ΠτΔ, Νίκος Χριστοδουλίδης ευθύνεται για την διάσπαση στον ΔΗΣΥ.

Αποσύρει το ενδιαφέρον του ο Χάρης Γεωργιάδης

Οι λόγοι για τους οποίους έθεσα υποψηφιότητα έχουν αλλάξει σημείωσε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Χάρης Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι η αλλαγή θα προκύψει. «Ευχαριστώ όσοι στήριξαν την υποψηφιότητά μου» σημείωσε και υπογράμμισε πως στόχος πλέον είναι να «μείνουμε κοντά στην παραταξή μας» διασφαλίζοντας την ενότητα τη συνοχή και την αξιοπιστία του ΔΗΣΥ.

- Αναμένονται δηλώσεις από τον Χάρη Γεωργιάδη

Σε δηλώσεις αναμένεται να προβεί σε λίγο ο Χάρης Γεωργιάδης ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στο γραφείο του για διαβουλεύσεις με συνεργάτες του. Σημειώνεται ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν έχει μέχρι στιγμής υποβάλει υποψηφιότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής Πρόεδρος Χάρης Γεωργιάδης αναμενόταν να υποβάλει την υποψηφιότητα του στις 10:30 το πρωί. Επί του παρόντος βρίσκεται στο γραφείο του και διαβουλεύεται με τους στενούς του συνεργάτες

- Υπέβαλε υποψηφιότητα ο Δημήτρης Δημητρίου

Την υποψηφιότητα για την Προεδρία του κόμματος υπέβαλε ο Δημήτρης Δημητρίου. Κατά την υποβολή της υποψηφιότητας του, ο Δημητρίου δήλωσε: 

«Έχω μόλις καταθέσει την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Στόχος είναι να ενώσουμε τα κομμάτια του Δημοκρατικού Συναγερμού. Να μεγαλώσουμε και να δυναμώσουμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Για να το κάνουμε αυτό πιστεύω ότι χρειάζεται μια ολική επανεκκίνηση, μια αναγέννηση του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Χρειάζεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός να προχωρήσει, να γίνει ένας σύγχρονος πολιτικός οργανισμός μακριά από τους μηχανισμούς που έχουν προσφέρει ελάχιστα σ’ αυτές τις εκλογές. Από την άλλη και την ίδια ώρα, θέλω να δηλώσω πως η υποψηφιότητά μου είναι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, απευθύνεται στις χιλιάδες των αγνών, περήφανων Συναγερμικών. Σ’ αυτούς απευθύνομαι, απ’ αυτούς παίρνω δύναμη, ζητώ τη στήριξή τους για να προχωρήσουμε μαζί, να δυναμώσουμε, να μεγαλώσουμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό. O Δημοκρατικός Συναγερμός σ’ αυτούς ανήκει. Δεν ανήκει σε κανένα άλλο. Στον αγνό κόσμο, στους συμπολίτες μας, στους Συναγερμικούς που θέλουμε να είναι περήφανοι όπως ποτέ.

Είναι η ώρα να πάμε μπροστά. Για να πάμε μπροστά χρειάζεται να δούμε όλοι μαζί πως προχωρούμε σ’ ένα νέο ξεκίνημα. Αν επιλεγεί η στασιμότητα, πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχίσει να βυθίζεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Είμαι έτοιμος, είμαι δυνατός, έχω την όρεξη, έχω τον χρόνο να κάνουμε αυτή τη μάχη με αξιοπρέπεια, με πολιτικό ήθος, με ειλικρίνεια για τις καλύτερες μέρες του Δημοκρατικού Συναγερμού».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X