ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παροχή κινήτρων για ομάδες καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα ανακοίνωσε ο ΠτΔ

Τι δήλωσε για το Eurobasket που θα φιλοξενήσει τον επόμενο χρόνο η Κύπρος

ΚΥΠΕ

Την παροχή οικονομικών κινήτρων, μέσω της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας (ΚΟΚ), για δημιουργία ομάδων καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα ανακοίνωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η ανακοίνωση έγινε με την ευκαιρία παρουσίας του σε εκδήλωση για την έναρξη τουρνουά καλαθοσφαίρισης σε τροχοκάθισμα, που διοργάνωσαν το American International School in Cyprus και η Επιτροπή Καλαθοσφαίρισης σε Τροχοκάθισμα, σε συνεργασία με τον Κεραυνό Στροβόλου στο κλειστό γήπεδο «Κώστας Παπαέλληνας» στον Στρόβολο.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συνεχάρη την ΚΟΚ, τον Κεραυνό Στροβόλου και το American International School in Cyprus (AISC) για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και εκθείασε τη ψυχική δύναμη των καλαθοσφαιριστών σε τροχοκάθισμα.

«Όταν βλέπουμε τη ψυχική δύναμη όλων αυτών των αθλητών, θεωρώ ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχια» είπε και πρόσθεσε πως ο ίδιος παρευρίσκεται στην εκδήλωση για να ανακοινώσει ότι η Πολιτεία, μέσω της ΚΟΚ, θα προωθήσει οικονομικά κίνητρα έτσι ώστε περισσότερες ομάδες στην Κύπρο να φτιάξουν ομάδες καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα για να μπορεί να διεξάγεται και κανονικά πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα.

Σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη του τουρνουά και ερωτηθείς σε ποιες ενέργειες θα μπορούσε να προβεί η Πολιτεία, έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθεί το κοινό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ο αθλητισμός ενώνει. Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που στέλνει το σημερινό παιγνίδι".

"Και εκείνο που θέλουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο είναι μέσα από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας και το ειδικό τμήμα που υπάρχει για τους συγκεκριμένους αγώνες καλαθόσφαιρας, να ενισχύσουμε και να ενθαρρύνουμε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α΄ και της Β’ κατηγορίας να δημιουργήσουν τέτοιου είδους ομάδες. Αυτός είναι ο βασικός στόχος, και εκδηλώσεις όπως η σημερινή είναι σημαντική, στέλνει μηνύματα. Για αυτό είμαι εδώ για να δείξουμε τη σημασία που ως Πολιτεία προσδίδουμε», ανέφερε.

Eurobasket

Σε ερώτηση για το Eurobasket που θα φιλοξενήσει τον επόμενο χρόνο η Κύπρος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η Πολιτεία «είναι αρωγός, το συζητήσαμε και στο Υπουργικό Συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρίαση με τον Υπουργό Μεταφορών», Επικοινωνίων και Έργων.

Πρόσθεσε πως «το Υπουργείο Μεταφορών έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο για να γίνουν τα έργα που πρέπει να γίνουν στο ‘Σπύρος Κυπριανού', είναι μια ευρωπαϊκή διοργάνωση και είμαστε εδώ για να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν σε συνεργασία με την Ομοσπονδία, έτσι ώστε να είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X