ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξεφυτρώνουν εξοχικά στον Ακάμα

Δύο περιπτώσεις κατήγγειλε το τμήμα Πολεοδομίας

24news team

Πράματα και θάματα αποκάλυψε η εφημερίδα «Καθημερινή» για την περιοχή του Ακάμα, στην οποία λίγο πριν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο που την αφορά, ξεφύτρωσαν σε αυτήν κτήρια που ουδεμία σχέση έχουν με κτηνοτροφικά υποστατικά. Αντιθέτως, οι οκτώ περιπτώσεις που η εφημερίδα εντόπισε, έχουν να κάνουν με ανέγερση ή και μετατροπή παλαιών πρόχειρων κτηνοτροφικών καταλυμάτων σε εξοχικές κατοικίες.

Μια εξ αυτών, μάλιστα, αφορά ανέγερση ισόγειας κατοικίας σε περιοχή κοντά στην παραλία της Λάρας για την οποία φωτογραφίες που κατέχει η «Καθημερινή» φανερώνουν πως πρόκειται για οίκημα που εξυπηρετεί ανάγκες ιδιοκατοίκησης. Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου υποστατικού, εκτός των άλλων, περίφραξε χώρο μετατρέποντάς τον σε κήπο ενώ στην οροφή τοποθέτησε ξερά κλαδιά σε μια προσπάθειά του, προφανώς, να μην γίνεται αντιληπτός από δορυφορικές απεικονίσεις, μια τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι κρατικές υπηρεσίες.

Ο ιδιοκτήτης είχε προβεί σε περίφραξη ασφαλείας επί του τεμαχίου με ελεγχομένη είσοδο και σύρματα, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά στην περιοχή.

Σημαντικό είναι το γεγονός πως οι αρμόδιοι φορείς είναι ενημερωμένοι για κάποιες από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις ενώ δύο από αυτές έχουν καταγγελθεί και το μπαλάκι πλέον είναι στη δικαιοσύνη. Η «Καθημερινή», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έτυχε επίσημης ενημέρωσης από το τμήμα Πολεοδομίας για τις δύο πιο πάνω περιπτώσεις και διευκρινίζει πως μετά τους επιτόπιους ελέγχους που έγιναν, «το τμήμα Πολεοδομίας μέσω του Κτηματολογίου εντόπισε τους ιδιοκτήτες της γης στην οποία ανεγέρθηκαν κατοικίες. Στη συνέχεια επιδόθηκε ειδοποίηση επιβολής. Εάν δεν πραγματοποιηθεί κατεδάφιση του υποστατικού ή δεν τερματιστούν οι εργασίες λαμβάνονται νομικά μέτρα, κάτι που έγινε στις δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις που αφορούν υποστατικά εντός των διοικητικών ορίων της κοινότητας Ινιας. Μετά από πάροδο 30 ημερών το τμήμα Πολεοδομίας, όπως υποστηρίζει, απέστειλε επιστολή στη Νομική Υπηρεσία για λήψη ποινικών μέτρων. Οι δύο περιπτώσεις βρίσκονται στο στάδιο της εκδίκασης, όπως μας αναφέρθηκε».

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X