ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΜΜΕ και ενημέρωση

Φθάσαμε στο άλλο επίπεδο, της ανεπαρκούς ενημέρωσης ή και της σκόπιμης παραπληροφόρησης

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Τελικά ο Γιούργκεν Στρέπελ πότε έμαθε για τη φυγή του Σεκού Σισέ; Πριν ή μετά που τον χρησιμοποίησε σε αγώνα της Ανόρθωσης, τέσσερις μέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση της λύσης του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή; Η ουσία των πιο πάνω ερωτημάτων δεν έχει να κάνει με τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες αγωνίστηκε ο Σεκού Σισέ για τελευταία φορά. Με το σκηνικό που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει να κάνει, σε σχέση με το θέμα (σωστής) ενημέρωσης από πλευράς των ΜΜΕ, γενικότερα των σχέσεων ΜΜΕ – ομάδων και σαφώς δεν έχει να κάνει μόνο με την Ανόρθωση.

Σπανίζουν πλέον στις μέρες μας οι ενημερώσεις, σε σχέση με την προετοιμασία των ομάδων και πιο συγκεκριμένα τα αγωνιστικά δεδομένα πριν από κάθε αγώνα. Οι πιο παλιοί στο επάγγελμα του αθλητικού συντάκτη, είχαν τη δυνατότητα να επισκέπτονται καθημερινά τα προπονητικά κέντρα των ομάδων, να παρακολουθούν και να καταγράφουν από μόνοι τους κάποια θέματα. Στη σύγχρονη εποχή του επαγγελματικού κυπριακού ποδοσφαίρου, φυσιολογικά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει. Μόνο που φθάσαμε στο άλλο επίπεδο. Της ανεπαρκούς ενημέρωσης ή και της σκόπιμης παραπληροφόρησης.

Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η απουσία μιας ανακοίνωσης για τους ποδοσφαιριστές που συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή ενός αγώνα, λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη του; Της… μόδας τον τελευταίο καιρό τα προβλήματα της τελευταίας προπόνησης, αυτά που συνήθως δικαιολογούν απουσίες ποδοσφαιριστών λόγω προβλημάτων αρκετών ημερών, τα οποία όμως μένουν στο… σκοτάδι μέχρι να βγει το φύλλο αγώνα. Και τι να πιστέψει κάποιος, όταν επίσημα προκύπτει ενημέρωση για ποδοσφαιριστές με σοβαρά προβλήματα τραυματισμών, τους ίδιους που μετά από δύο ή τρεις μέρες τους βλέπεις στην αρχική εντεκάδα;

Δεν υποστηρίζω πως όλα στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας λειτουργούν σωστά. Κάθε άλλο μάλιστα. Τα όποια προβλήματα, ωστόσο, δεν δικαιολογούν την αντιμετώπιση την οποία τυγχάνουν τα μέσα ενημέρωσης από πλευράς των ομάδων. Ούτε τα κατά καιρούς μεμονωμένα προβλήματα στις σχέσεις των δύο πλευρών (ομάδων και ΜΜΕ), δικαιολογούν την «τιμωρία» όλων.

Με απαραίτητη βέβαια την υπενθύμιση, πως όταν το δίκαιο… πνίγει κάποιους παράγοντες και τις ομάδες τους, όταν θα πρέπει η διαμαρτυρία για τη διαιτησία, το παρασκήνιο και το κατεστημένο να βγει έντονα προς τα έξω, τότε η συνεργασία με όλους είναι αγαστή…


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή»  στις 13/1