ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Έτσι σχολιάζει το Ισραήλ την αποτροπή του τρομοκρατικού χτυπήματος

Τι αναφέρουν τα ισραηλινά μέσα

24news team

Η φερόμενη τρομοκρατική ενέργεια που ήταν σχεδιασμένη στην Κύπρο από Ιρανούς κατά ισραηλινών στόχων, βρίσκεται στο επίκεντρο των Ισραηλινών ΜΜΕ μετά την ανάδειξη του θέματος από την εφημερίδα ο «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, Ιρανός - επίδοξος εκτελεστής πηγαινοερχόταν στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα.

Εξάλλου ο Ιρανός όταν αντιλήφθηκε ότι παρακολουθείτο, διέφυγε στα κατεχόμενα όπου συνελήφθη και απελάθηκε. Σημειώνεται πως αναμένεται να εκδοθεί εναντίον του διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Κυπριακές Αρχές.

Τα Ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν αναφορά στην σχεδιαζόμενη – φερόμενη εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με τους «timesofisrael», το Γραφείο του Πρωθυπουργού εξέδωσε μια δήλωση Τύπου στην οποία ανέφερε: «Το κράτος του Ισραήλ λειτουργεί χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποικιλία μεθόδων σε κάθε μέρος για να προστατεύσει τους Εβραίους και τους Ισραηλινούς και θα συνεχίσει να ενεργεί για να καταστρέψει την ιρανική τρομοκρατία όπου κι αν σηκώσει κεφάλι».

Εξάλλου όπως αναφέρει το ισραηλινό μέσο i24news.tv, «Το Ισραήλ επιβεβαίωσε το βράδυ της Κυριακής την αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης που οργανώθηκε από το Ιράν και είχε στόχο Ισραηλινούς και Εβραίους στην Κύπρο».

Σε δημοσίευμά της η The Jerusalem Post γράφει: «Η Μοσάντ βοήθησε στην ματαίωση τρομοκρατικής επίθεσης του Ιράν στην Κύπρο εναντίον Εβραίων».

«Μηδενική η ανοχή»

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ κυβερνητική πηγή είπε: «είναι ότι αφενός η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να δείχνει μηδενική ανοχή στην όποια τρομοκρατική δράση και αφετέρου θα συνεχίσει να επιδιώκει ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας με όλους».

Η σύλληψη του Αζέρου

Θυμίζουμε πως τον Σεπτέμβριο του 2021, μετά από συντονισμένη επιχείρηση οι Αρχές είχαν προχωρήσει στην σύλληψη 38χρονου Αζέρου ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκε πιστόλι και σιγαστήρας.

Ο 38χρονος όπως έγινε γνωστό είχε στόχο να εκτελέσει δολοφονικό σχέδιο εναντίον Ισραηλινών που διαμένουν στη Κύπρο ενώ η υπόθεση του βρίσκεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας. 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X