ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με φόντο την αρχηγία της νύχτας στη Λευκωσία η εκτέλεση Ανδρονίκου

Πού εστιάζονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών

24news team

Δύσκολος και πολύπλοκος γρίφος είναι η υπόθεση της απόπειρας φόνου που είχε ως στόχο τον 34χρονο Δημήτρη Ανδρονίκου γνωστό ως «Δημητρούι» που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 23 Απριλίου 2024, στον δρόμο Παλαιχωρίου - Ανθούπολης. Οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν αρκετή δουλειά μπροστά τους για να μπορέσουν να φτάσουν στην πλήρη εξιχνίαση της εγκληματικής ενέργειας αφού αυτή φαίνεται να συνδέεται και με άλλες σοβαρές υποθέσεις.

Πρόσωπα «κλειδιά» ανάμεσα στους συλληφθέντες

Οι διωκτικές αρχές θεωρούν πως έχουν πλέον στα χέρια τους πρόσωπα «κλειδιά». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφάλισαν οι ανακριτές της υπόθεσης φαίνεται πως ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστές είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες κάποιοι εκ των οποίων έχουν ήδη ανακριθεί. Να σημειωθεί ότι, τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων που αναμένουν οι διωκτικές αρχές, από διάφορα τεκμήρια που παραλήφθηκαν τόσο από τη σκηνή όσο και από οικίες που ερευνήθηκαν, είναι αυτά που θα ‘’δέσουν’’ τις μαρτυρίες.

Εκτέλεση με φόντο τα ηνία της νύχτας

Φόντο της εκτέλεσης Ανδρονίκου φαίνεται να είναι τα ηνία της νύχτας στη Λευκωσία και ως προς αυτή την κατεύθυνση εστιάζονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών.

Από την πρώτη στιγμή της απόπειρας φόνου οι ανακριτές, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση, ήταν σχεδόν βέβαιοι πως πίσω από την εγκληματική ενέργεια βρίσκεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ατόμων της νύχτας που συχνά-πυκνά έχουν προστριβές μεταξύ τους, για θέματα προστασίας και άλλων διάφορων δραστηριοτήτων.

Οι διωκτικές αρχές εστίασαν εξ’ αρχής σε δύο σημεία, πρώτον στο ότι το «Δημητρούι», είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για διάφορες υποθέσεις μεταξύ αυτών και ξυλοδαρμών και δεύτερον στο γεγονός ότι το θύμα της απόπειρας ήταν στην ομάδα του δολοφονηθέντα Αλέξη Μαυρομιχάλη (Αλεξούι), που έπεσε νεκρός τον περασμένο Οκτώβριο, κάτι που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τους ανακριτές.

Υπό κράτηση επτά πρόσωπα

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν το Σάββατο σε δέκα συλλήψεις, τριών Ελληνοκυπρίων και επτά αλλοδαπών. Οι πρώτοι εννέα, οδηγήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώπιον Δικαστηρίου σε μία πολύωρη διαδικασία που άρχισε το Σάββατο και ολοκληρώθηκε την Κυριακή με την απάντηση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπως κάνει δεκτό το αίτημα της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση των έξι εκ των συλληφθέντων, ηλικίας 46, 40, 39, 30, 26 και 21 ενώ οι άλλοι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι.

*Βίντεο από την μεταφορά των υπόπτων στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας

Όσον αφορά τον δέκατο ύποπτο πρόκειται για 28χρονο που συνελήφθη στη Λάρνακα έπειτα από μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών και ο οποίος τέθηκε επίσης υπό 8ήμερη κράτηση μετά από απόφαση του Δικαστηρίου.

*Φωτογραφία από την επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη του δέκατου υπόπτου

Ψάχνουν όπλο και σκούτερ - Χαροπαλεύει το «Δημητρούι»

Κατά τις προηγούμενες μέρες αριθμός προσώπων πέρασε από το ΤΑΕ Λευκωσίας ενώ την ίδια ώρα οι ανακριτές μελετούσαν εξονυχιστικά τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης με ένα βίντεο να ήταν εξ’ αρχής κάτω από το μικροσκόπιό τους αφού κατέγραψε καρέ-καρέ την απόπειρα.

Οι δράστες, οι οποίοι φαίνεται να ήταν καλά διαβασμένοι ως προς τις κινήσεις τους, είχαν πλησιάσει τον στόχο τους, επιβαίνοντας σε μικρό σκούτερ και σε απόσταση σχεδόν δύο μέτρων πυροβόλησαν το «Δημητρούι», τρεις φόρες, με την μία σφαίρα να τον πετυχαίνει στο λαιμό. Οι αστυνομικές αρχές είναι υπό αναζήτηση τόσο του όπλου όσο και του σκούτερ. Να σημειωθεί ότι, είναι υπό διερεύνηση εάν η μοτοσυκλέτα που βρέθηκε καμένη το βράδυ της Παρασκευής, 26 Απριλίου, σε ανοιχτό χώρο στην λεωφόρο Κυρήνειας στην Αγλαντζιά και η οποία είχε δηλωθεί ως κλοπιμαία τον Μάρτιο του 2020, συνδέεται με την απόπειρα φόνου.

Ο 34χρονος Ανδρονίκου εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X