ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΤikToker πήγε στη «Fake Σαντορίνη» - «Πίνουν... φραπέ κάτω από τον ήλιο»

Βρίσκεται στην Κίνα

Μια TikToker αποκάλυψε πώς βρέθηκε σε μια εμβληματική Σαντορίνη «made in China».

Η 27χρονη Yasmin von Roon έμεινε άναυδη όταν ανακάλυψε το θέρετρο τoυ Dali, ένα «ακριβές αντίγραφο» της πολυαγαπημένης Σαντορίνης.

Xτισμένο στην πλαγιά της οροσειράς Cangshan, το δημοφιλές θέρετρο εποπτεύει τη λίμνη Erhai και αποτελεί μια μοναδική «ρέπλικα» του κυκλαδίτικου νησιού χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το Αιγαίο.

Το θέρετρο -που ονομάστηκε «ψεύτικη Σαντορίνη»- έχει αντιγράψει τα εμβληματικά ασβεστωμένα πλακόστρωτα σοκάκια και τα μπλε παράθυρα του νησιού, σήμα κατατεθέν των Κυκλάδων και αγαπημένος τουριστικός προορισμός.

Το Dali διαθέτει καθαρό ουρανό και χαλαρή ατμόσφαιρα, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν έναν παγωμένο φραπέ στον ήλιο όπως ακριβώς και στην Ελλάδα, ανέφερε η TikToker.

Μπορεί να λείπουν το Αιγαίο, το ηφαίστειο και το παγκοσμίως ξακουστό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, αλλά, κατά τα άλλα, η κινεζική εκδοχή έχει μεγάλη ομοιότητα με την αυθεντική.

Το ηλιόλουστο ελληνικό νησί είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής γαμήλιος προορισμός για τα κινεζικά ζευγάρια - και γι' αυτό μπορεί να δαπανήθηκε πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ με σκοπό την αναδημιουργία του αντιγράφου του νησιού στην επαρχία Γιουνάν.

Η «made in China» Σαντορίνη

Η Ιταλογερμανίδα δημιουργός περιεχομένου βρέθηκε στο απρόσμενο θέαμα ενώ ταξίδευε μόνη της, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Sun. Η ίδια δήλωσε στην εφημερίδα ότι είδε για πρώτη φορά φωτογραφίες της περιοχής να κυκλοφορούν στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν θα μπορούσα να το πιστέψω αυτό. Όντας κοντά στην πανέμορφη παλιά πόλη του Dali, δεν μπορούσα να αντισταθώ να τη δω με τα ίδια μου τα μάτια!» είπε.

H κινέζικη Σαντορίνη έχει γίνει ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο -ιδιαίτερα για όσους δεν μπορούν να υποστηρίξουν οικονομικά ένα ταξίδι στο αυθεντικό ελληνικό νησί- και διαθέτει διάφορα ξενοδοχεία, καταστήματα και εστιατόρια που μοιάζουν με τα ελληνικά.

Όπως είπε η TikToker, ακόμα και ο καιρός είναι ο ίδιος, αναφερόμενη σε έναν δυνατό «κυκλαδίτικo» άνεμο που φυσούσε όταν έφτασε στο Dali.

«Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το αυθεντικό»

Η 27χρονη, που σπουδάζει Διεθνείς Σχέσεις και Παγκόσμια Διακυβέρνηση στο Πανεπιστήμιο Zhejiang της Κίνας, εκτιμά πάντως ότι, ενώ το αντίγραφο είναι αρκετά πειστικό, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το... πρωτότυπο.

Και πρόσθεσε: «Έχοντας επισκεφθεί αρκετές φορές την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Σαντορίνης, μπορώ να εκτιμήσω τη γοητεία του κινεζικού αντιγράφου.

Βρίσκεται σε μια από τις πιο γραφικές τοποθεσίες της Κίνας, και το περιβάλλον με φραπέδες κ.λπ. αποπνέει μια χαλαρή ατμόσφαιρα που θυμίζει Ελλάδα.

Υπήρχαν ζευγάρια που έβγαζαν εκεί τις γαμήλιες φωτογραφίες τους, όπως ακριβώς στην αυθεντική Σαντορίνη. Ενώ όμως το σκηνικό είναι εκπληκτικό, η ουσία της ελληνικής Σαντορίνης είναι αναντικατάστατη.

Ενώ το αντίγραφο αναδεικνύει καλά τις οπτικές πτυχές, όπως η αρχιτεκτονική και το παράκτιο σκηνικό, το πολιτιστικό και ιστορικό βάθος του πρωτότυπου είναι απαράμιλλο».

Η ίδια δήλωσε ότι βλέπει το Dali ως «μια ένδειξη θαυμασμού και μια ευκαιρία για όσους δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, να πάρουν μια γεύση από... Ελλάδα».

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν το Dali ως «μια πόλη-θέρετρο που διαθέτει όμορφα τοπία και κτίρια σε στιλ Σαντορίνης, προσελκύοντας πολλά ζευγάρια για να βγάλουν γαμήλιες φωτογραφίες».

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση