ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το «αντίο» στον Αβέρωφ από τους Συναγερμικούς

Δεν κατέθεσε τελικά υποψηφιότητα για την Προεδρία του κόμματος ο Αβέρωφ

24news team

Μετά την απόφαση του κου Αβέρωφ Νεοφύτου να μην επαναδιεκδικήσει την προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού, στελέχη και βουλευτές του κόμματος λένε το δικό τους «αντίο», στον από το 2013, Πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

Τα συγχαρητήριά του στον Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Νίκος Τορναρίτης. 

Όπως ανέφερε: «αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ και να ευχαριστήσω δημόσια τον Αβέρωφ για την ευθύνη και την αξιοπρέπεια που έδειξε, προτάσσοντας την ενότητα και την προοπτική του Δημοκρατικού Συναγερμού».

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Μιχάλης Σοφοκλέους ευχαρίστησε τον Αβέρωφ Νεοφύτου για το έργο του στον Δημοκρατικό Συναγερμό ως Πρόεδρος. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Είτε συμπαθεί κάποιος τον Αβέρωφ είτε όχι, ουδείς αμφισβήτησε ποτέ τις μεγάλες του ικανότητες και την τετράγωνη του σκέψη».

Η σχετική ανάρτηση

Με ανάρτησή του, και ο Ευθύμιος Δίπλαρος ευχαρίστησε τον Αβέρωφ.

Πρόεδρε Αβέρωφ, ένα τεράστιο ευχαριστώ για την μεγάλη προσφορά σου στη παράταξη αλλά και για την στήριξη σου, στις δύσκολες μας προσωπικές στιγμές. 

Η Ξένια Κωνσταντίνου με μακροσκελή ανάρτησή της, αναφέρει ανάμεσα σε άλλα πως «ο Αβέρωφ θα παραμείνει πολιτικά ενεργός οπότε δεν εχει αντίο αλλά, τα λέμε σύντομα Πρόεδρε.»

Σήμερα κλείνει ένας μεγάλος κύκλος στην πολιτική ζωή ενός ανθρώπου που σημάδεψε καθοριστικά την πρόοδο του τόπου αλλα και της παράταξής του. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου - Averof Neofytou αποχώρησε σήμερα απο την κούρσα των εσωκομματικων εκλογών με αξιοπρέπεια και συγκίνηση. Τον Αβέρωφ όταν τον γνωρίσεις δεν τον ξεχνάς εύκολα. Διαθέτει μία αυθύπαρκτη προσωπικότητα που τον ξεχωρίζει. Επίμονος, ακούραστος, ξεροκεφαλος, μαχητής, ιδεολόγος. Αλλά είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς μαζί του, δε μπορεί παρά να του αναγνωρίσει οτι εργάστηκε κ πέτυχε πολλά κ κυρίως, οτι αφησε θετικό πρόσημο η πολιτική του παρουσία στον τόπο. Οτι συνέφερε ακούραστα κ με προσωπικό κόστος στην ανοικοδόμηση της οικονομίας, στον δυτικό φίλοευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και στο να κρατήσει ανοικτό το παράθυρο ελπιδας στο κυπριακό κ αυτό θεωρώ πως πρέπει να εκτιμάται κ να αναγνωρίζεται. Είμαι ευγνώμων προσωπικα που εργάστηκα στενά μαζί του τους τελευταίους 18 μηνες. Ηταν μια εντατική πολιτική σχολή. Τον ευχαριστώ εκ μέρους όλων μας στην Πινδάρου. Τον ευχαριστούμε που σήμερα αγκάλιασε τον καθένα ξεχωριστά για το δικό του ευχαριστώ. Τον τιμά. Συνεχίζουμε μπροστά με τις πολιτικές παρακαταθηκες όλων των Προέδρων που είχαν το προνόμιο να υπηρετησουν την ηγεσία του κομματος και με αισιοδοξία. Με διαυγή σκεψη κ πολιτική κριση προχωραμε όλοι μαζί για να επιλέξουμε στις 11 Μαρτίου τον επόμενο ηγέτη ή ηγέτιδα κ πιο σοφοί να καταβάλουμε τη μέγιστη συλλογική προσπάθεια για να διατηρήσουμε τα ιδανικά μας και τον Δημοκρατικός Συναγερμός ψηλά κ στην πρωτοπορία κάθε εξέλιξης. Έχουμε μπροστά μακρύ δρόμο αλλά δε μας τρομαζει η σύγκρουση εκεί κ όπου απαιτείται ούτε κ η συναίνεση εκεί κ όπου επιβάλλεται. Είμαι βέβαιη οτι ο Αβέρωφ θα παραμείνει πολιτικά ενεργός οπότε δεν εχει αντίο αλλά, τα λέμε σύντομα Πρόεδρε.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X