ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ιούδας: Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα 30 αργύρια για την προδοσία

Κατά καιρούς, τα «αργύρια» έχουν προκαλέσει αρκετές διαφωνίες ανάμεσα στους μελετητές σχετικά με τα νομίσματα που είχαν χρησιμοποιηθεί

Για πολλά χρόνια οι ερευνητές προσπαθούν να υπολογίσουν την αξία που είχαν τα 30 αργύρια, δηλαδή τα νομίσματα από ασήμι που έλαβε ο Ιούδας για να φανερώσει τον Ιησού στους στρατιώτες του Καϊάφα, οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον παρέδωσαν στον Πόντιο Πιλάτο.

Κατά καιρούς, τα «αργύρια» έχουν προκαλέσει αρκετές διαφωνίες ανάμεσα στους μελετητές σχετικά με τα νομίσματα που είχαν χρησιμοποιηθεί.

Η πρώτη εκδοχή θέλει τα αργύρια να ήταν «τυριανά σέκελς», με την επιστημονική κοινότητα να κλίνει προς αυτή τη θεωρία.

Πόσο αξίζουν τα 30 αργύρια με τα σημερινά δεδομένα

Εάν λάβουμε υπόψη την πρώτη εκδοχή που είναι και η πιο πιθανή ότι τα 30 αργύρια ήταν «τυριανά σέκελς», οι εκτιμήσεις λένε πως η σημερινή αξία ενός «τυριανού σέκελ» (που ισούταν με τέσσερις δραχμές), λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, καθώς και την περιεκτικότητα σε άργυρο, κυμαίνεται από 300 έως και 500 ευρώ. Επομένως, τα 30 αργύρια ισούνται με το σημερινό ποσό των 9.000 έως 15.000 ευρώ.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, σήμερα τα συγκεκριμένα νομίσματα θα ήταν ανεκτίμητης αξίας, καθώς είναι αρχαία και ιστορικής σημασίας.

Πηγή: newmoney 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X