ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αστυνομικοί διέρρευσαν πληροφορίες σε μέλη συμμοριών με τα οποία είχαν ερωτική σχέση

Σάλος στη Σουηδία

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του, έπειτα από έρευνα που έκανε εφημερίδα, η οποία αποκάλυψε ότι αστυνομικοί διέρρευσαν πληροφορίες σε μέλη συμμοριών με τα οποία είχαν ερωτική σχέση.

Η σκανδιναβική χώρα βρίσκεται στο έλεος ενός πολέμου συμμοριών, ο οποίος έφθασε σε πρωτόγνωρο επίπεδο στα τέλη του 2023, με έναν αριθμό ρεκόρ περιστατικών με πυροβολισμούς, με φόντο τον πόλεμο για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών.

Η αντίδραση του επικεφαλής της σουηδικής κυβέρνησης ακολουθεί μια δημοσιογραφική έρευνα που διεξήγαγε η εφημερίδα Dagens Nyheter (DN), η οποία αποκάλυψε ότι μέλη της αστυνομίας που είχαν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες σε σχέση με τις συμμορίες τις διέρρεαν στους ίδιους τους εγκληματίες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτοί οι αστυνομικοί και εργαζόμενοι στην αστυνομία διατηρούσαν μια σχέση με αυτά τα πρόσωπα.

Σύμφωνα με την DN, σε τέσσερις περιπτώσεις, αυτές οι διαρροές προκάλεσαν αντίποινα, που έφθασαν έως τον φόνο.

Τουλάχιστον 30 αστυνομικοί υπάλληλοι υποχρεώθηκαν να παραιτηθούν από τα καθήκοντά τους, καθώς θεωρήθηκαν «κίνδυνοι για την ασφάλεια», σύμφωνα με την εφημερίδα.

Εγκληματίες είχαν ξεκινήσει, με στρατηγικό τρόπο, «σεξουαλικές σχέσεις με αστυνομικούς», που είχαν επιλέξει από πριν, γράφει η DN.

Πρόκειται για «πολύ ανησυχητικές πληροφορίες», δήλωσε στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT ο Ούλφ Κρίστερσον, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο να χαθεί η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στις δυνάμεις επιβολής του νόμου της Σουηδίας.

«Είναι πολύ σοβαρό και εμείς πρέπει να το αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε.

«Δεν μπορεί να μου περάσει από το μυαλό η ιδέα ότι μαφιόζικες μέθοδοι χρησιμοποιούνται για να διεισδύσει κανείς» στην αστυνομία, τόνισε ο Κρίστερσον.

Στα μέσα Απριλίου, η χώρα ήταν σε κατάσταση σοκ μετά τον θάνατο από πυρά ενός πατέρα, παρουσία του γιου του, σε ένα προάστιο της Στοκχόλμης. Σουηδικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι δολοφονήθηκε επειδή αντιπαρατέθηκε με μια εγκληματική συμμορία.

Αυτές οι συμμορίες στρατολογούν μεταξύ άλλων νέους, που δεν είναι ποινικά υπεύθυνοι, για να προβούν σε εγκληματικές ενέργειες, ορισμένοι εκ των οποίων ηλικίας 12 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X