ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Florona: Το «πάντρεμα» γρίπης με κορωνοϊό - Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα

Ανεμβολίαστη η γυναίκα, δεν παρουσίασε βαριά συμπτώματα

Florona ονομάζεται ο νέος ιός που έχει προκύψει από τον συνδυασμό γρίπης και κορωνοϊού. Το πρώτο κρούσμα του ιού Florona, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, καταγράφηκε στο Ισραήλ, με την ονομασία του να προέρχεται από τον συνδυασμό των λέων Flu (σημαίνει γρίπη) και τον corona (κορωνοϊός).

Μάλιστα, η ισραηλινή εφημερίδα Υediot Ahronot αναφέρει ότι το πρώτο κρούσμα της Florona εντοπίστηκε σε έγκυο γυναίκα στο Ιατρικό Κέντρο Rabin.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, πρόκειται για μια νόσο που συνδυάζει το στέλεχος του κορωνοϊου και το στέλεχος της γρίπης, που επιτίθενται ταυτόχρονα στον οργανισμό. Οι ειδικοί συνεχίζουν να μελετούν το κρούσμα ενώ δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει εάν ο συνδυασμός των δύο ιών προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια.

 

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ εξετάζει, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα τη μοναδική αυτή περίπτωση της «Florona» (από τις λέξεις flu και corona), χωρίς να έχει προσδιορίσει αν η ταυτόχρονη παρουσία τους στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει περισσότερο σοβαρή λοίμωξη. Αξιωματούχοι εκτιμούν πως και άλλοι ασθενείς μπορεί να έχουν «κολλήσει» και τους δυο ιούς.

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως η νεαρή γυναίκα είναι ανεμβολίαστη, ωστόσο η υγεία της είναι σε καλή κατάσταση και χθες Παρασκευή επρόκειτο να λάβει εξιτήριο μαζί με το μωρό της.

Η χώρα αντιμετώπισε ένα νέο κύμα μόλυνσης από τη γρίπη, με τα νοσοκομεία να έχουν περιθάλψει μέχρι στιγμής 1.849 ασθενείς την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων και το Υπουργείο Υγείας.

Εντωμεταξύ, το Ισραήλ ενέκρινε μια τέταρτη δόση εμβολίου για ανοσοκατεσταλμένα άτομα, στον απόηχο και της μετάλλαξης Ομικρον που εξαπλώνεται ραγδαία στον κόσμο.

Πηγή: Reader.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X