ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Boeing: Τροχός αεροσκάφους 737 έσκασε κατά την προσγείωση (Βίντεο)

Οι 190 επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και δεν υπάρχουν θύματα

Πρόβλημα εμφάνισε ένα Boeing 737 της εταιρείας Corendon Airlines, ο μπροστινός τροχός του οποίου έσκασε κατά τη διάρκεια της προσγείωσης σε αεροδρόμιο της νότιας Τουρκίας. Είναι το τρίτο αεροσκάφος του αμερικανικού κολοσσού κατασκευής αεροσκαφών που εμφανίζει πρόβλημα μέσα σε τρεις ημέρες.

Ο Τούρκος υπουργός μεταφορών ανακοίνωσε ότι οι 190 επιβαίνοντες – 184 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος – απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και δεν υπάρχουν θύματα.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κολονία της Γερμανίας και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Αλάνια-Γκαζίπασα της Αττάλειας, ανέφερε ο υπουργός Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου.

«Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονταν στο σημείο και ήταν σε επιφυλακή. Δόξα τω Θεώ, δεν υπήρξαν τραυματίες μεταξύ των 184 επιβατών και των 6 μελών του πληρώματος» ανέφερε στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. Με βάση τις πρώτες ενδείξεις, δεν προκλήθηκαν ζημιές στον διάδρομο προσαπογείωσης, ο οποίος έκλεισε προσωρινά.

Η Corendon στη δική της ανακοίνωση ανέφερε ότι το αεροπλάνο σταμάτησε με ασφάλεια αφού έσκασε το ελαστικό. Οι ειδικοί λένε ότι τέτοια συμβάντα είναι συνηθισμένα και συνήθως απαιτούν μόνο μικροεπισκευές, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να χρειαστεί να εκκενωθεί το αεροπλάνο ή να ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό υπολειμμάτων του ελαστικού στον διάδρομο.

 

Η «κατάρα» της Boeing

Μέσα σε τρεις ημέρες, τρία αεροσκάφη Boeing παρουσίασαν προβλήματα. Ειδικότερα, στη Σενεγάλη ένα Boeing 737 παρουσίασε πρόβλημα στην απογείωση, βγήκε εκτός διαδρόμου και σταμάτησε σε θάμνους με αποτέλεσμα 11 επιβάτες να τραυματιστούν, τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά. Στο αεροσκάφος της εταιρείας Transair, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, επέβαιναν συνολικά 78 άνθρωποι. Στα βίντεο και τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media φαίνονται οι ζημιές που υπέστη το αεροσκάφος στον αριστερό κινητήρα.

 

Χθες, αεροσκάφος Boeing 767 μεταφοράς εμπορευμάτων της FedEx Airlines πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης χωρίς το μπροστινό σύστημα προσγείωσης, ωστόσο κατάφερε να παραμείνει στον διάδρομο, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

Το Boeing 767, που πραγματοποιούσε πτήση από το αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού πληροφόρησε τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ότι το σύστημα προσγείωσης δεν άνοιξε και προσγειώθηκε με τις οδηγίες του πύργου ελέγχου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Βίντεο από την επείγουσα προσγείωση δείχνει σπίθες και καπνό να ξεπηδούν καθώς το εμπρόσθιο τμήμα του αεροσκάφους σέρνεται κατά μήκος του διαδρόμου πριν το περιλούσουν με αφρό πυρόσβεσης.

Να σημειωθεί ότι το Boeing 737 έχει έξι τροχούς και διαφέρει από το μεγαλύτερο 767 που προσγειώθηκε εκτάκτως χθες χωρίς τον μπροστινό τροχό.

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X