ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η NASA δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη UFOs

Η επιτροπή της NASA, αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες σε επιστημονικά πεδία που κυμαίνονται από τη φυσική έως την αστροβιολογία, εξέδωσε την έκθεση μετά την πρώτη δημόσια συνεδρίασή της τον Ιούνιο

Η NASA δίνοντας στη δημοσιότητα τα ευρήματα μετά από μια έρευνα ενός έτους για τα UFOs, ανακοίνωσε ότι η μελέτη τους θα απαιτήσει νέες επιστημονικές τεχνικές, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων δορυφόρων, καθώς και μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο γίνονται αντιληπτά τα «αντικείμενα» αυτά.

Η επιτροπή της NASA, αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες σε επιστημονικά πεδία που κυμαίνονται από τη φυσική έως την αστροβιολογία, εξέδωσε την έκθεση μετά την πρώτη δημόσια συνεδρίασή της τον Ιούνιο.

Στην 33σελιδη έκθεσή της, η ανεξάρτητη ομάδα προειδοποίησε ότι η αρνητική αντίληψη που περιβάλλει τα UFOs αποτελεί εμπόδιο στη συλλογή δεδομένων. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η συμμετοχή της NASA θα πρέπει να βοηθήσει στη μείωση του στίγματος γύρω από αυτό που αποκαλεί UAPs, ή αλλιώς άγνωστα ανώμαλα φαινόμενα.

Η νέα έκθεση αποκάλεσε τα UAPs «ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του πλανήτη μας».

«Προς το παρόν δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι οι υπάρχουσες αναφορές UFOs ή UAPs (άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα) έχουν εξωγήινη πηγή», αναφέρεται μεταξύ άλλων. «Η NASA διαθέτει μια ποικιλία μέσων παρατήρησης της Γης και του διαστήματος, μαζί με ένα εκτεταμένο αρχείο ιστορικών και σημερινών συνόλων δεδομένων, τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν άμεσα για την κατανόηση των φαινομένων», προστίθεται.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η ένδεια επιστημονικά επιβεβαιωμένων δεδομένων για εμφανίσεις UFO, τα οποία καταγράφονται συνήθως ως φωτεινά αντικείμενα, ικανά να αψηφούν τους νόμους της φυσικής. Αυτά τα φαινόμενα εντοπίζονται συνήθως με κάμερες, αισθητήρες και άλλες συσκευές, οι οποίες δεν είναι σχεδιασμένες να αποτυπώνουν και να μετρούν τέτοιες ανωμαλίες.

Οι παράλληλες προσπάθειες της NASA και του Πενταγώνου -οι οποίες διεξάγονται υπό κάποιον δημόσιο έλεγχο- υπογραμμίζουν μια στροφή της κυβέρνησης έπειτα από δεκαετίες κατά τις οποίες απέρριπτε πληροφορίες για θεάσεις άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων (ATIA, UFO) που χρονολογούνται από τη δεκαετία 1940.

Ολόκληρη η έκθεση ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: AP

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση