ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καίει μαζούτ και βραβεύεται για το περιβάλλον η ΑΗΚ

Από τα πιο ρυπογόνα καύσιμα το μαζούτ

24news team

Οξύμωρο αλλά άκρως Κυπριακό… η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου πήρε το βραβείο, «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος», ενώ καίει μαζούτ και η χώρα πληρώνει εκατομμύρια σε πρόστιμα!

Με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η ΑΗΚ αναφέρει: «Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ κ. Πέτρου παραλαμβάνει το βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος», στην τελετή απονομής των Παγκ. Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις 2023,από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη».

Από την άλλη η ίδια η ΑΗΚ στην επίσημη ιστοσελίδα της ενημερώνει ότι η Κύπρος δεν διαθέτει πρωτογενείς πηγές ενέργειας, για αυτό βασίζεται για την παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας αποκλειστικά σε εισαγόμενα καύσιμα, κυρίως μαζούτ. Επί του παρόντος, η ΑΗΚ διαθέτει τρεις Ηλεκτροπαραγωγούς Σταθμούς με συνολική εγκαταστημένη ισχύ 1478 MW ως πιο κάτω:

Μαζούτ - Από τα πιο ρυπογόνα καύσιμα

Το μαζούτ είναι βαρύ, χαμηλής ποιότητας πετρελαϊκό καύσιμο, το οποίο χρησιμοποιείται σε μονάδες παραγωγής ενέργειας και άλλες εφαρμογές. Τα χαρακτηριστικά του το καθιστούν πολύ φτηνό, η χρήση του, ωστόσο, είναι πολύ επιβλαβής στο περιβάλλον και η θερμογόνος δύναμη του είναι πολύ χαμηλότερη από άλλα καύσιμα. Οι εκπομπές επιβλαβών αερίων που εκπέμπει στην ατμόσφαιρα η καύση του μαζούτ το συγκαταλέγει στις ψηλότερες θέσεις των ρυπογόνων καυσίμων μαζί με το κάρβουνο. 

Ως εκ τούτου, εύλογα εξάγει κανείς το συμπέρασμα πως μάλλον κάποιος μας τρολάρει! Αυτό θεώρησαν και αρκετοί συμπολίτες μας που μέσω των social media σχολιάζουν επικριτικά το εν λόγω βραβείο.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση