ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δέκα συλλήψεις για την απόπειρα φόνου με στόχο το «Δημητρούι»

Ψάχνουν να βρουν ποιος τον ήθελε νεκρό

24news team

Τέσσερις μέρες μετά την εγκληματική ενέδρα που έστησαν οι επίδοξοι δολοφόνοι του 34χρονου Δημήτρη Ανδρονίκου γνωστού ως «Δημητρούι» στον δρόμο Παλαιχωρίου - Ανθούπολης, οι διωκτικές αρχές προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου, 27 Απριλίου, σε δέκα συλλήψεις για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Οι πρώτοι εννέα ηλικίας 49, 46, 45, 40, 39, 30, 28, 27 και 21 ετών, οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ερευνήθηκε αριθμός οικιών και παραλήφθηκαν τεκμήρια τα οποία αξιολογούνται ενώ να σημειωθεί ότι η δέκατη σύλληψη έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στη Λάρνακα.

*Φωτογραφία από την επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη του δέκατου υπόπτου

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου σημείωσε ότι, «είναι μια πάρα πολύ δύσκολη και πολύπλοκη υπόθεση όπου καλούνται αυτή την στιγμή οι ανακριτές να συνεχίσουν τις έρευνες για να μπορέσει η αστυνομία να εξασφαλίσει την μαρτυρία που χρειάζεται για να καταλήξει στους δράστες αυτής της σοβαρής υπόθεσης».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον τρόπο που εμπλέκονται οι εννέα συλληφθέντες και αν η Αστυνομία έχει στα χέρια της είτε τους φυσικούς είτε τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της υπόθεσης ο κος Ανδρέου ανέφερε πως, «βρισκόμαστε στα πολύ αρχικά στάδια αυτή την στιγμή και θα είναι παρακινδυνευμένο να αναφερθούμε στο τι ακριβώς υπάρχει ή τι μαρτυρία εξασφαλίσαμε για να προχωρήσουμε στις συλλήψεις» ενώ τόνισε πώς είναι μια υπόθεση «πάρα πολύ σοβαρή, γι' αυτό χρειάζεται χρόνος για να καταλήξουμε και στους ηθικούς αυτουργούς και στους φυσικούς αυτουργούς».  Δείτε εδώ όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας 

Το βίντεο της απόπειρας και η σχέση του θύματος με το «Αλεξούι»

Όπως είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, το «Δημητρούι», είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για διάφορες υποθέσεις μεταξύ αυτών και ξυλοδαρμών με τις ενασχολήσεις του να βρίσκονται στο επίκεντρο των εξετάσεων.

Πάντως οι ανακριτές, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση, είναι σχεδόν βέβαιοι πως πίσω από την εγκληματική ενέργεια βρίσκεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ατόμων της νύχτας που συχνά-πυκνά έχουν προστριβές μεταξύ τους, για θέματα προστασίας και άλλων διάφορων δραστηριοτήτων.

Το γεγονός ότι το θύμα της απόπειρας ήταν στην ομάδα του δολοφονηθέντα Αλέξη Μαυρομιχάλη (Αλεξούι), που έπεσε νεκρός τον περασμένο Οκτώβριο, δεν περνά απαρατήρητο από τις διωκτικές αρχές.

Διάφορα πρόσωπα πέρασαν από το ΤΑΕ Λευκωσίας σε μία προσπάθεια εξιχνίασης της υπόθεσης ενώ την ίδια ώρα οι ανακριτές μελετούν εξονυχιστικά τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που έχουν ενώπιον τους, με ένα βίντεο να είναι κάτω από το μικροσκόπιό τους αφού καταγράφει καρέ-καρέ πώς έδρασαν οι δράστες.

Όπως μας ενημέρωσε αστυνομική πηγή, οι κάλυκες, που εντοπίστηκαν στην σκηνή του εγκλήματος, στάλθηκαν στα εργαστήρια της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών (ΥΠΕΓΕ).

Οι δράστες, οι οποίοι φαίνεται να ήταν καλά διαβασμένοι ως προς τις κινήσεις τους, είχαν πλησιάσει τον στόχο τους, επιβαίνοντας σε μικρό σκούτερ και σε απόσταση σχεδόν δύο μέτρων πυροβόλησαν το «Δημητρούι», τρεις φόρες, με την μία σφαίρα να τον πετυχαίνει στο λαιμό.

Ο 34χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X