ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η στιγμή της ισχυρής έκρηξης κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης (vid)

«Αυτό ακούστηκε πολύ κοντά»

Το βλέμμα του πλανήτη είναι στραμμένο από το μεσημέρι του Σαββάτου (7/10) στο Ισραήλ μετά την αιφνιδιαστική επίθεση και εισβολή της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη χώρα.

Μέχρι αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται ένας πόλεμος μεταξύ των δύο πλευρών, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 1.100 ανθρώπων, σε λιγότερο από 48 ώρες, ενώ πάνω από 100 κρατούνται ως αιχμάλωτοι στη Γάζα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναφορές των ισραηλινών μέσων πάνω από 700 άνθρωποι στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί και ακόμη 2.150 έχουν τραυματιστεί. Αντίστοιχα στη Γάζα, από την ισραηλινή επιδρομή έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 413 άτομα.

Χαρακτηριστικό της έκρυθμης κατάστασης στην περιοχή, το βίντεο του BBC, από τη ζωντανή σύνδεση του ρεπόρτερ Rushdi Abu Alouf, από τη Γάζα, η οποία διακόπτεται από μία ισχυρή έκρηξη.

Ο ίδιος μιλούσε στην παρουσιάστρια Maryam Moshiri, λέγοντάς της ότι η έκρηξη ακούστηκε «πολύ κοντά». Σύμφωνα με ανάρτηση της Moshiri στο X με το σχετικό βίντεο επρόκειτο για ισραηλινό πύραυλο, στα πλαίσια των αεροπορικών επιδρομών της χώρας στη Γάζα.

Η ίδια σημειώνει πως ο ρεπόρτερ και η ομάδα του απομακρύνθηκαν από το σημείο το συντομότερο δυνατόν.

Νετανιάχου: «Ο πόλεμος θα είναι μακρύς»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε πως ο πόλεμος αυτός θα είναι «μακρύς».

Σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους επίσημους απολογισμούς θυμάτων που δημοσιοποιήθηκαν χθες, πάνω από 700 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ, ενώ άλλοι 2.150 τραυματίστηκαν, από τους οποίους πολλοί βρίσκονται «σε κρίσιμη κατάσταση».

«Ο εχθρός βρίσκεται ακόμη στο πεδίο», στο έδαφος του Ισραήλ, «ενισχύουμε τις δυνάμεις μας πάνω απ’ όλα κοντά στη Λωρίδα της Γάζας και διεξάγουμε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις», δήλωνε χθες βράδυ εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, διαμηνύοντας ότι «οι τρομοκράτες» θα καταδιωχθούν «παντού», «όπου κι αν βρίσκονται».

ΠΗΓΗ: in.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X