ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μίκης Σαματάς: Ζωή σε φόντο… Yellow

Μίκης… εφ’ όλης της ύλης

Wiz Guide

Μίκης… εφ’ όλης της ύλης.

«Καλά, πόσα πράγματα μπορεί να γράψει κάποιος για το Yellow;», αναρωτιέται με ένα κάπως αφελές ύφος ο Μίκης λίγο πριν ξεκινήσω να ηχογραφώ την κουβέντα μας, στην πρώτη ουσιαστικά συνέντευξη που δίνει στα σχεδόν 30 χρόνια παρουσίας του θρυλικού μαγαζιού στο κέντρο της Λευκωσίας.

Συναντηθήκαμε ένα πρωί Σαββάτου. Μου είχε ζητήσει αν μπορώ να πάω πρωί, κατά τις 8, μετά που θα τέλειωνε τη δουλειά του. Από το 1996 που υπάρχει το Yellow Submarine, αλλά και πιο πριν στα Four Seasons και Quick Stop (με ένα διάλειμμα όταν πήγε για σπουδές αρχιτεκτονικής στη Ρωσία) δουλεύει κάθε μέρα, σχεδόν 365 μέρες τον χρόνο, μέχρι τα ξημερώματα.

Παρά τα 67 του χρόνια μού λέει πως ποτέ δεν μέτρησε τις δυνάμεις μου και να πει ότι κουράστηκε και θα φύγει. «Τη βρίσκω εδώ. Είναι η δουλειά μου, τη σέβομαι, την αγαπώ, μου αρέσει αυτό που κάνω. Δεν μπορώ να φανταστώ εύκολα τον εαυτό μου έξω από αυτό το πράγμα. Από την άλλη όμως είναι θέμα φυσικών ικανοτήτων, να είσαι καλά να μπορείς να ανταπεξέλθεις».

Η συζήτηση με έναν άνθρωπο όπως ο Μίκης Σαματάς ο οποίος έχει ταΐσει όλη τη Λευκωσία μετά από clubbing είναι σίγουρα απολαυστική. Εκτός από τους ξενύχτηδες όμως καθημερινά ταΐζει και τα γατιά στον δρόμο, τόσο με τροφή όσο και με ψιλοκομμένα αλλαντικά από την κουζίνα!

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λοιπόν με τον άνθρωπο ο οποίος στη ζωή του η φράση που έχει ακούσει περισσότερο κι απ' το «Καλημέρα» είναι το «Μίκη, ένα Regular» και του οποίου η trademark κίνηση με το κάρφωμα του πλαστικού πιρουνιού στις πατάτες είναι πιο γρήγορη κι από εκκίνηση σπρίντερ.

 

Διαβάστε την συνέχεια στο WIZ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση