ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μητέρα Θανάση - «Η αιτία θανάτου είναι εκεί και εθελοτυφλούν»

Στις 10 Μαΐου η απόφαση της Θανατικής Ανακρίτριας

24news team

Με τις αγορεύσεις της Νομικής Υπηρεσίας και των δικηγόρων της οικογένειας, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (28/03) η διαδικασία της θανατικής ανάκρισης για τα αίτια θανάτου του 26χρονου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου. Ως ημερομηνία απόφασης ορίστηκε η 10η Μαΐου. Με φόντο τις τελευταίες εισηγήσεις των δύο πλευρών προς την Θανατική Ανακρίτρια, η μητέρα του αδικοχαμένου εθνοφρουρού, κ. Ανδριάνα Νικολάου φιλοξενήθηκε το πρωί της Παρασκευής (29/03) στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, «Πρωτοσέλιδο» σχολιάζοντας, κυρίως, τη στάση της εκπροσώπου της Νομικής Υπηρεσίας σε όλες τις θανατικές ανακρίσεις.

Αρχικά, η κ. Νικολάου ανέφερε, «λυπάμαι να πω ότι η συγκάλυψη συνεχίζεται με αυτούς τους τρόπους από άτομα που χειρίζονται την υπόθεση. Είναι κρίμα που χάθηκε από αυτό τον τόπο η ενσυνείδηση, η τιμιότητα, η ντροπή και η νοημοσύνη, δυστυχώς κυριάρχησαν το ψεύδος, η απάτη και η συγκάλυψη, αυτό έχω καταλάβει τόσα χρόνια που βασανίζομαι».

Στη συνέχεια σημείωσε πως, «η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας μετά από πάρα πολλά ψεύδη και επιχειρήματα, ζήτησε από το δικαστήριο, εάν είναι δυνατόν, να βγάλει πόρισμα χωρίς αιτία θανάτου. Τρίτη θανατική ανάκριση και να ζητούν αυτό το πράγμα; Είναι δυνατόν; Η αιτία θανάτου είναι εκεί και εθελοτυφλούν και μας ταλαιπωρούν ακόμα και τώρα μετά από τόσα που μας έκαναν. Εκτός του ότι το έγκλημα ήταν οφθαλμοφανές από την πρώτη στιγμή στη σκηνή που βρέθει άθικτο το σώμα του αδικοχαμένου παιδιού μου, κάτω από 30 μέτρα ύψος γέφυρα, χωρίς κάποια κάκωση που να δικαιολογεί πτώση. Συνεχίζουν ακόμα τη συγκάλυψη ακόμα και τώρα μετά την εκταφή των λειψάνων που αποδείχθηκε ότι ήταν βαριά χτυπημένος και η αιτία θανάτου ήταν η απόφραξη της αναπνοής του από στραγγαλισμό. Αποφεύγουν να δουν αυτές τις μαρτυρίες και τα προηγηθέντα γεγονότα που μιλούν από μόνα τους, ότι κάποιοι είχαν λόγο και σκοπό να του κλείσουν το στόμα, αυτά δεν θέλουν να τα δουν. Λένε ότι δεν προέκυψε οτιδήποτε, επειδή δεν θέλουν. Η προσπάθεια της συγκεκριμένης εκπροσώπου της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία λειτουργεί υπό οδηγίες, μας πολεμά με τόσο πάθος και εχθρότητα είναι επιβεβαίωση ότι συνεχίζουν να συγκαλύπτουν τους δολοφόνους, τους υπαίτιους και τους εαυτούς τους ακόμα που μας ταλαιπωρούν τόσο χρόνια».

Σε ερώτηση για το ποιον πιστεύει ότι πάνε να καλύψουν, η κ. Νικολάου είπε, «αυτή η επίθεση έχει κάποιο σκοπό. Ισχυρίζεται και επιμένει (η εκπρόσωπος της ΝΥ) με έναν πρωτοφανή και μεροληπτικό τρόπο, υποστηρίζοντας ουσιαστικά μόνο την έκθεση του Σταυριανού που ήταν η αιτία να καταδικαστεί η Κύπρος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΕΔΑΔ) και απορρίπτει τις εκθέσεις έξι ιατροδικαστών, παθολογοανατόμων και εγκληματολόγων, οι οποίοι ομόφωνα γνωμοδότησαν ότι είναι αδύνατο να πέσει άνθρωπος από 30 μέτρα ύψος σε σκληρό έδαφος, όπως ήταν η κοίτη του ποταμού, χωρίς καμιά εξωτερική κάκωση. Η συμπεριφορά της είναι εντελώς παραπλανητική και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να αποδώσει αντικειμενικά και δίκαια αυτά που λέει».

Η κ. Νικολάου είπε πως μετά από όλα όσα πέρασαν και βίωσαν, πιστεύει πως «το δικαστήριο θα κρίνει αμεροληπτικά και θα βγάλει τη σωστή απόφαση. Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα αρχίσει να επανέρχεται. Εμείς ήρθαμε ξένοι σε αυτό τον τόπο και πήγε το παιδί μας να τελειώσει τον στρατό και να ξεκινήσει τη δική του δουλειά. Ξέρετε πόσα ψεύδη έχουν βάλει στην αγόρευσή τους;».

Εικόνα από ΚΥΠΕ

«Είμαι και εγώ κ. Αντριάνα Νικολάου»

Η Μιράντα Σκέττου, Πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Μητέρων Συγγενών Εθνοφρουρών (ΠΕΜΣΕ), όπου βρέθηκαν χθες εκτός δικαστηρίου για συμπαράσταση στην οικογένεια του Θανάση, ανέφερε πως, «ήταν αρκετά μοναχικός ο αγώνας της κυρίας Ανδριάνας και στην πορεία ακόμα και εμείς οι λίγοι που βρεθήκαμε δίπλα της, βρεθήκαμε διακριτικά δίπλα της. Εμείς σαν ΠΕΜΣΕ πήγαμε εκεί και γενικά πηγαίνουμε, όχι σαν δικηγόροι, ούτε σαν δικαστές, αλλά πάμε εκεί σαν μάνες. Σαν μάνες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους για 18 ολόκληρα χρόνια, τα δίνουμε σε αυτό το κράτος, σε αυτή την πολιτεία να υπηρετήσουν την πατρίδα και να μας τα επιστρέψουν πίσω ακριβώς όπως τα δώσαμε, τουλάχιστον εν καιρώ ειρήνης. Λοιπόν, τον γιο της κ. Ανδριάνας δεν της τον επέστρεψαν πίσω, τουλάχιστον οφείλουν να της δώσουν μία απάντηση».

Εικόνα από ΚΥΠΕ

Η κ. Νικολάου σχολιάζοντας την συμπαράσταση του κόσμου τα τελευταία χρόνια ανέφερε χαρακτηριστικά, «έχει ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και θα ήθελα να ευχαριστήσω με όλη μου την ψυχή την ΠΕΜΣΕ που τα τελευταία χρόνια είναι δίπλα μου. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ, δεν φαντάζεστε χθες τη συγκίνηση που είχα όταν τους είδα έξω από το δικαστήριο και ελπίζω να είναι και στις 10 του Μάη που θα βγει το πόρισμα. Δεν θέλω να συνεχίσουν να προσβάλλουν άλλο τη μνήμη του παιδιού μου. Αν είχα έστω και ένα χιλιοστό αμφιβολίας για αυτό το παιδί δεν θα ξεσηκωνόμουν».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση