ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βαλτιμόρη: Πώς το πλοίο έπεσε πάνω στη γέφυρα και τη διέλυσε

Βίντεο με όλη την πορεία του

Το φορτηγό πλοίο έδειξε να χάνει ισχύ και να βγάζει καπνούς πριν πέσει στη γέφυρα της Βαλτιμόρης.

Βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος και δεδομένα παρακολούθησης ναυσιπλοΐας δείχνουν ότι το φορτηγό πλοίο «Dali» έχασε ισχύ, διόρθωσε την πορεία του κι άρχισε να βγάζει καπνούς προτού πέσει στη γέφυρα της Βλατιμόρης.

Καθώς πλησιάζει τη γέφυρα στη 01:24:32, το σκάφος δείχνει να χάνει ισχύ για περίπου 60 δευτερόλεπτα. Περίπου ένα λεπτό αργότερα αρχίζουν να βγαίνουν μαύροι καπνοί από το πλοίο και δύο λεπτά πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα σβήνουν τα φώτα.

Στη 01:28:44 τοπική ώρα το πλοίο πέφτει πάνω στη γέφυρα, που καταρρέει τέσσερα δευτερόλεπτα αργότερα.

Τι πήγε στραβά και έπεσε το πλοίο στη γέφυρα της Βαλτιμόρης - Μηχανική βλάβη, εκτιμά ειδικός

Ειδικός σε θέματα ασφάλειας της ναυσιπλοΐας εκτιμά ότι «η πιθανότερη αιτία» ήταν κάποια μηχανική βλάβη στο φορτηγό πλοίο. «Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι: μήπως υπήρξε ξαφνικό πρόβλημα με τις μηχανές του πλοίου ή το σύστημα διεύθυνσης; Το άλλο, φυσικά, είναι μήπως υπήρξε σφάλμα στην πλοήγηση», δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο SkyNews o Ντέιβιντ Μακ Φάρλεϊν, διευθυντής της Maritime Risk and Safety Consultants Ltd.

Ο ίδιος τόνισε ότι ένα ανθρώπινο λάθος ήταν λιγότερο πιθανό λόγω του αριθμού των ατόμων που θα ήταν εκείνη την ώρα στη γέφυρα. «Δεν πρέπει να υπάρχει περιθώριο για λάθη ενός ατόμου, καθώς ένας από τους άλλους ανθρώπους θα έπρεπε να παρέμβει και να πει “σταμάτα!”. Η πιο πιθανή αιτία, ως εκ τούτου, είναι μια βλάβη σε μηχανήματα ή στο σύστημα διεύθυνσης, αλλά αυτό θα το μάθουμε όταν επιβιβαστούν στο σκάφος οι Αρχές. Και ακόμη και τότε, είναι απίθανο να πουν για αρκετό διάστημα τι συνέβη».

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση