ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάνω από 14.000 απολύσεις στην Tesla

Έλον Μασκ: Δύσκολη απόφαση, αλλά πρέπει να γίνει

Η Tesla πρόκειται να απολύσει περισσότερο από το 10% του εργατικού δυναμικού της σε όλο τον κόσμο, δηλαδή περίπου 14.000 ανθρώπους.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων πήρε την απόφαση λόγω της επιβράδυνσης της ζήτησης και της πίεσης στις τιμές, αναφέρει ο Guardian. Η Tesla απασχολεί 140.473 ανθρώπους, σύμφωνα με τα τελευταία ετήσια στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα.

Ο Έλον Μασκ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ανακοίνωσε την απόφαση σε μήνυμα. Όπως έγραψε, η Tesla είχε αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια και ως εκ τούτου υπήρξε επικάλυψη ρόλων και λειτουργιών εργασίας σε ορισμένους τομείς.

Για τις περικοπές θέσεων εργασίας έγραψε ότι «δεν υπάρχει τίποτα που να μισώ περισσότερο, αλλά πρέπει να γίνει». Η απόφαση θα επιτρέψει στην εταιρεία να είναι ευέλικτη και καινοτόμος, έτοιμοι για τον επόμενο κύκλο της αναπτυξιακής φάσης, γράφει ο Μασκ.

Το 2024 άρχισε δύσκολα για την αυτοκινητοβιομηχανία που παρέσωσε περίπου 387.000 οχήματα, λιγότερα κατά 13% σε σχέση με τις προσδοκίες της αγοράς. Ήταν η πρώτη πτώση στις παραδόσεις της εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια. Παράλληλα, η Tesla κατέγραψε μεικτό περιθώριο κέρδους 17,6% το τέταρτο τρίμηνο, το χαμηλότερο των τελευταίων ετών.

Η εταιρεία επικαλέστηκε προβλήματα στην παραγωγή που προκλήθηκαν από απρόβλεπτους παράγοντες, όπως οι επιθέσεις κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και η εμπρηστική επίθεση στο εργοστάσιό της στο Βερολίνο. Παράλληλα, η παγκόσμια ζήτηση έχει τάσεις εξασθένησης.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας είναι γύρω στα 525 δισ. δολάρια. Μέχρι στιγμής φέτος, η Tesla έχει χάσει το ένα τρίτο της αξίας της.

Η αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει εργοστάσια παραγωγής στην Καλιφόρνια, τη Νεβάδα, τη Νέα Υόρκη και το Τέξας στις ΗΠΑ, καθώς και εργοστάσια στη Γερμανία και την Κίνα.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση